De Verbouwing

De afbraakwerkzaamheden zijn gestart

De afbraakwerkzaamheden zijn gestart
De living
Als je een woning gaat verbouwen, is er meestal eerst breekwerk. In het geval van onze verbouwing is er veel, zeer veel breekwerk. Als eerste zijn alle vloeren uitgebroken. Tegels, Kurk vloerbekleding en de chape (dekvloer) worden eruit gebroken. Ook het toilet op de eerste verdieping is al helemaal verdwenen.

We zijn nu dus echt van start. We hebben een lange periode van intense voorbereiding achter de rug, maar nu kunnen de vaklieden aan de slag. Omdat deze verbouwing nogal ingrijpend is, wordt er ook heel veel gesloopt. Als eerst zijn alle vloeren tot en met de chape-laag uitgebroken. Een klus die dan ook door sterke mannen met degelijke machines is uitgevoerd.

Naast de vloeren zijn ook alle deuren en deurposten verwijderd. Er is een nieuwe doorgang gemaakt vanuit de inkom hal naar de toekomstige keuken en living. Door die twee muren af te breken krijgt je meteen een veel ruimere inkom.

De chape laag is van de vloeren verwijderd

Omdat de trap na de verbouwing weer dienst gaat doen, zullen we deze goed proberen te beschermen. We bekleden alle treden met dik karton. Of het gaat helpen is nog maar de vraag, maar de houten trap kan straks nog geschuurd en opnieuw in de verf gezet worden.

De houten trap wordt beschermd tegen beschadiging

Ook interessant