Bouw & Wonen Home | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
 

De bouw van een nieuw hellend dak

De bouw van een nieuw hellend dak
De bouw van het dak is altijd een bijzonder moment tijdens een nieuwbouw of verbouwing. Het dak is immers het hoogste punt van de woning en sluit daarmee een bepaalde fase van de werkzaamheden af. Het einde is in zicht. Wel, van dat laatste is bij "De Verbouwing" absoluut geen sprake. Er is nog zeer veel werk te verrichten. Het dak wat nu wordt gemaakt, is ook nog lang niet af, maar we krijgen al wel een goed beeld van de toekomstige vorm van de woning. De helling van 10 graden van dit dak valt goed op.

De bouw van het nieuwe hellende dak

Afgelopen week heeft de aannemer de dakspanten geplaatst. Eerst twee lange balken vanuit de nok van het dak naar de achterzijde van de toekomstige slaapkamer, zoals u op de foto hierboven en hieronder kan zien. Aan de nok zijn de balken bevestigd aan de bovenste balk van de speciale constructie die het volledige dak omhoog moet houden. Meer daarover kunt u lezen in het artikel "Hoe houd je een half dak op zijn plaats?".

De bouw van het nieuwe hellende dak

Aan het uiteinde van de twee lange balken is de eerste dwarsbalk geplaatst. Het dak zak uiteindelijk nog een kleine oversteek krijgen aan de achterzijde en zijkant van de slaapkamer.

De bouw van het nieuwe hellende dak

De stenen muur kan nu verder afgemaakt worden. Deze muur volgt de lijn van de helling van het dak, onder de houten balk.

De bouw van het nieuwe hellende dak

Ook alle dwarsbalken zijn inmiddels aangebracht. Bovenop de balken zal men het dak afwerken met OSB platen met daar bovenop de isolatie. Omdat het toekomstige dak niet met pannen maar met hout wordt afgewerkt, zal er onder de afwerkingslaag een waterdichte roofing worden aangebracht. Hierover later meer.

De bouw van het nieuwe hellende dak
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Gerelateerde artikelen
Partners van De Verbouwing:

HansgroheRecticel InsulationGeberitVelbus DomoticaLevisSolatubeWienerberger

LevisSilestoneDektonDeceuninckBlumWagnerETS Europe

BorghEurorentSLV BelgiumInfrarood ExpertQuookerAluminco
© 2002 - 2023 Shift Networks bvba