De Verbouwing

Plaatsing van de staalconstructie (foto en video)

Plaatsing van de staalconstructie (foto en video)
Een belangrijke nieuwe fase in de verbouwing is aangebroken. De staalconstructie is geplaatst. Deze constructie is een onderdeel van de nieuwe vloer van de eerste verdieping. Tussen het staal zal de vloer bestaan uit houten balken waarop vezelplaten worden bevestigd. Op de eerste verdieping bouwen we alleen nog een slaapkamer op de aanbouw. De overige ruimte zal bestaan uit een plat dak met verschillende dakvensters, een terras en een groendak.

In een nieuwe video aflevering van "De Verbouwing" hieronder kunt u de werkzaamheden bekijken. Hierin is tevens nog te zien hoe een bestaande vloerplaat wordt gesloopt ten behoeve van een nieuw dakvenster.Staalconstructie


Staalconstructie

Het staal is geplaatst op beton, om zo het gewicht van het staal en de bovenverdieping goed te kunnen verdelen. De stalen balk op de bovenstaande foto is de laatste balk van het binnengedeelte van de woning. Hieraan komt nog een uitstekende constructie waarmee de terrasoverkapping wordt gemaakt. Deze overkapping is volledig in het ontwerp geïntegreerd. Dit ziet u goed in een latere fase van de verbouwing.

Staalconstructie
De staalconstructie overspant de volledige breedte van de woning. Op de twee linkse balken op de foto komen de ramen van de slaapkamer op de eerste verdieping te staan.

Staalconstructie
De twee poutrelle liften op de foto gebruikt men om de balken op de juiste plaatst te brengen zodat deze aan elkaar gemaakt kunnen worden.