Voorbereiding voor de plaatsing van de staalconstructie

Bron: Bouw & Wonen
De nieuwe vloer van de eerste verdieping in het nieuwe deel van de woning wordt versterkt door verschillende stalen balken. Vorige week is hard gewerkt aan het bouwen van de drie nieuwe binnenmuren die de living, keuken en berging vorm hebben gegeven. Bovenop deze muren worden de stalen balken (Poutrellen) geplaatst. Dat kan niet zomaar op de snelbouwstenen omdat de plaatselijke druk van de balken te groot wordt. Om de druk op te vangen en te verdelen plaatsen we grote betonnen blokken op de muur. Deze betonblokken zijn ter plaatsen gegoten en voorzien van een eigen wapening. De blokken hebben enkele dagen gedroogd en zijn inmiddels op de muur aangebracht.

Ruwbouwfase De Verbouwing: Staal

De verschillende stalen balken zijn inmiddels op de werf geleverd en liggen klaar om geplaatst te worden. Op de onderstaande tekening is zijn de stalen balken (grijs) weergegeven. We hebben er enkele aangeduid met een rood cijfer.

Ruwbouwfase De Verbouwing: Staal

De langste balk (nummer 1) komt straks over de volledige lengte in de schuine lijn van de achtergevel van de woning te liggen en draagt het dakterras/groendak. De achtergevel heeft een totale breedte van 10,15 meter. Balk nummer 2 komt boven de toekomstige living. Op deze balk komt straks het raam van de grote slaapkamer op de eerste verdieping te staan. Balk 3 wordt tegen de oude bestaande vloerplaat gelegd. In feite wordt de bestaande betonplaat in het H profiel van de balk geschoven, zodat de vloerplaat straks voor een deel gedragen wordt door deze stalen balk. Punt 4 op de tekening zijn twee balken. Hiertussen komt straks de glaspartij van de begane grond te staan.

Ruwbouwfase De Verbouwing: Staal
De betonnen balken zijn goed zichtbaar. Hierop komen straks de stalen balken te liggen. Op het achterste betonblok komen twee balken. De balk voor het einde van de slaapkamer (nummer 2) en de eerste lange balk voor de glaspartij van de living (nummer 4).

Ruwbouwfase De Verbouwing: Staal
De nieuwe muren met voorzieningen voor de stalen balken.

Ruwbouwfase De Verbouwing: Staal
Vorige week is de bestaande vloerplaat gesloopt. Het betonblok op deze foto ondersteunt het deel van de vloerplaat dat is blijven liggen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo