Badkamers

Iedereen kijkt graag in de spiegel

Iedereen kijkt graag in de spiegel
Tijdens het ochtendritueel, voor we de deur uitgaan. Iedereen kijkt graag in de spiegel. Om haar en make-up te checken of te kijken of er geen spinazie tussen de tanden zit. Voor het gemak hangen alle spiegels in huis op ooghoogte. Alleen… ooghoogte is niet voor iedereen hetzelfde. Als je een groeistoornis hebt of in een rolstoel zit, hangen de meeste spiegels veel te hoog. In je eigen huis kun je alles lager ophangen, maar wat als je partner niet in een rolstoel zit of een heel stuk groter is?

Grote spiegel

Plaats een grote spiegel. Zorg dat de onderkant van de spiegel begint op een hoogte van 1 meter. Laat de spiegel naar boven doorlopen tot een hoogte van ten minste 1,95 m. Daarmee is de spiegel geschikt voor zittende en staande gebruikers.

Kantelbare spiegel

Wil je niet zo’n grote spiegel, dan kun je ook kiezen voor een kantelbare spiegel. Handicare Linido heeft een set van twee wandbeugels in het assortiment waarmee iedere vorm spiegel kan worden bevestigd. Advies is om bij een ronde spiegel een maximale diameter van 600 mm aan te houden, en bij een rechthoekige spiegel maximaal 600 x 400 mm. De spiegel mag maximaal 6 mm dik zijn. De bevestigingsbeugels zijn leverbaar in vijf kleuren en in gepolijst rvs.

Bedieningshendel voor kantelbare spiegel

Optioneel is een bedieningshendel beschikbaar. Deze hendel maakt het voor de zittende gebruiker gemakkelijker om de spiegel te bedienen. Zowel door de bolvormige greep als door het feit dat de reikafstand verkort wordt. Dit is prettig voor personen met beperkingen in de schouders, armen en/of handen. De hendel kan op een plaats naar keuze op de spiegel gemonteerd worden en is geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik. Een bijkomend voordeel is dat de spiegel aanzienlijk minder vaak gereinigd hoeft te worden vanwege vingerafdrukken.

Ook interessant