Badkamers

Interieur ideeën: Kleine badkamers (fotospecial)

Badkamers zijn er in allerlei soorten en maten, van groot tot klein. Wanneer je een grote badkamer wil ontwerpen en inrichten heb je veel keus aan producten maar wanneer je een kleine badkamer tot je beschikking hebt is dat niet altijd het geval. Een kleine badkamer moet je ruimte besparend inrichten, ieder centimeter kan van belang zijn. Met een kleine badkamer ben je niet beperkt tot een Ikea badkamer, je kunt er zelf een mooie landelijke badkamer of design badkamer van maken. In deze nieuwe fotospecial geven wij u een aantal voorbeelden van hoe u uw eigen badkamer zou kunnen inrichten.

Enkele tips

Door een slim gebruik van materialen kunt u de badkamer optisch vergroten. Kies voor een transparante douchewand, i.p.v. een douchewand met structuur. Hoe meer licht de douchewand doorlaat, hoe groter de badkamer lijkt. Ook grote spiegels, of spiegelvlakken, laten de ruimte groter lijken. Probeer verder zoveel mogelijk rust in de badkamer te brengen.

Grote tegels (met zo min mogelijk voegwerk), of diagonaal gelegde vloertegels werken optisch verruimend. Kiest u toch liever voor kleine tegels of mozaïek, zorg er dan voor de tegelkleur en voegkleur dicht bij elkaar liggen. Houdt het kleurgebruik in de badkamer beperkt tot twee hoofdkleuren, die harmonieus terugkomen in badtextiel en accessoires.

Zorg tenslotte voor een opgeruimde badkamer, zonder overbodige prullaria. Een paar goedgekozen accessoires en decoratieve objecten geven een mooier effect dan een overdaad aan snuisterijen. Berg benodigdheden voor de persoonlijke verzorging zoveel mogelijk weg in een badkamermeubel. Een rustig, transparant beeld laat de kleiner badkamer groter lijken.U kunt onder het knopje indelingen hier op de site al vast aan de slag om de mogelijkheden uit te proberen.

Ook interessant