Interieur

Op een mooi interieur staat niet wie het gemaakt heeft

De inschrijving voor de IMI Awards 2012 is geopend. De awards worden uitgereikt tijdens de vakbeurs voor hout- en plaatmateriaalbewerking HOUT 2012, dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 oktober in Ahoy Rotterdam. Er is een award voor het slimste, handigste en mooiste product of project van een interieurbouwer of meubelmaker. Hiervoor is een jury- en een publieksprijs te vergeven. Nieuw deze editie is de aanmoedigingsprijs voor studenten van één van de interieurbouwopleidingen. Inschrijven voor de awards kan tot vrijdag 18 mei via www.hout.nl.

De initiatiefnemers van de IMI Awards zijn Vaktijdschrift Interieurbouw en VNU Exhibitions Europe. Esmée Beekman, projectmanager van HOUT legt uit: “Interieurbouwers en meubelmakers moeten meer laten zien wat ze kunnen. Op een mooi interieur staat tenslotte zelden of nooit wie het gemaakt heeft. De IMI moet de vakman promoten.”
De genomineerde producten worden tijdens HOUT tentoongesteld. Hier worden ook de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie over deelname aan de IMI Awards is te vinden via www.hout.nl.

Passie voor het ambacht

De jury hoopt dat voor komende IMI meer handigheidjes voor in de werkplaats of slimme oplossingen voor praktijkproblemen worden ingezonden. De inzendingen voor de eerste IMI in 2010 toonden de hele breedte van het vakgebied: van een houten USB-stick tot complete winkelinterieurs. Met als grootste gemene deler: passie voor het ambacht. En dat was precies wat de organisatie wilde. Zo ongeveer alles wat interieurbouwers en meubelmakers konden bouwen kwam voorbij. Verrassend was dat het materiaal ‘hout’ niet altijd de belangrijkste factor was, al was het nergens afwezig.

In 2010 was de winnaar van de juryprijs Van der Plas Meubel & Project met de ‘driedimensionaal gebogen hemels’. De publieksprijs is uitgereikt aan de waterzuinige, ergonomische badkuipen van Els Klaver en Paul Dams.