Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
HomeInterieurAV&DomoticaAV&Domotica nieuwsEen op de twee jongvolwassenen wil slim huis

Een op de twee jongvolwassenen wil slim huis  

Een op de twee jongvolwassenen wil slim huis
De helft van de 25-34-jarigen geeft de voorkeur aan een zogenaamd “slim” huis. Ze zijn met hun smartphone vergroeid, en zien een woning die ze mobiel kunnen bedienen en waarmee je zelfs communiceert als een logische volgende stap. Dat blijkt uit een onderzoek dat marktonderzoeksbureau TNS bij 1.600 Belgen uitvoerde in opdracht van Niko, marktleider in slimme elektrische installaties.
De studie van Niko en TNS toont verder aan dat 33 procent van de Belgen tussen 25 en 64 jaar interesse heeft om slimme technologie te installeren in zijn huis. Bij de Belgen die van plan zijn om in het komende jaar te verbouwen, willen zelfs twee op de drie investeren in huisautomatisering. Bij de 25-34-jarigen overweegt de helft (47 procent) om zijn huis slimmer te maken.

“Twintigers en dertigers zijn met hun gsm opgegroeid en doen er vandaag bijna alles mee. Hun huis kunnen aansturen en opvolgen met hun smartphone lijkt voor hen dan ook een logische volgende stap. Niet alleen omdat ze graag mee willen zijn met de nieuwste technologieën, maar ook omdat ze comfort belangrijk vinden. Ze vinden het aantrekkelijk dat ze van onder hun dekentje het licht kunnen aandoen. Een smart home zal even belangrijk worden als een smartphone.”

Stijn Melis, productmanager bij Niko.

Eerder onderzoek toonde aan dat 53,4 procent van de 20-34-jarigen de smartphone nu al gebruiken om één of meerdere toestellen in hun huis te bedienen. Het grote voordeel van slimme technologie is dat jonge (ver)bouwers nog niet hoeven te weten wat ze later met de installatie willen doen.

Een op de twee jongvolwassenen wil slim huis

“Met slimme technologie kunnen ze hun woning gemakkelijk binnen hun budget aan hun nieuwe levenssituatie aanpassen. Hun installatie groeit met hen mee. Ouders kunnen de babykamer van hun zoon in een handomdraai in een tienerkamer omtoveren. Dit kan nu bijvoorbeeld al met de elektrische installatie Niko Home Control.”

Stijn Melis

Slimme schakelaars

Een op de twee jongvolwassenen wil slim huisEr is ook al technologie voor wie een slim huis wil, maar geen verbouwplannen heeft. Niko heeft de slimme schakelaar ontwikkeld voor mensen die hun bestaande woning slimmer willen maken. Met een slimme schakelaar doe je nog steeds het licht aan en uit, maar je kan hem ook bedienen met de connected switch app op een smartphone, tablet of smartwatch.

Met slimme schakelaars maak je van elke elektrische installatie een slimme installatie die volledig kan worden afgestemd op je voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld een weekkalender instellen, zodat de verlichting elke avond om 23 uur dooft, of de rolluiken elke avond op hetzelfde uur naar beneden gaan.

Niko stelt Niko Home Control en de slimme schakelaars voor op Batibouw aan de Niko-stand, paleis 9.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
14 februari 2017
Bron: bepublic
Nieuwsarchief:   

Meer nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba