Zo maak je jouw housewarming onvergetelijk

16 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
Zo maak je jouw housewarming onvergetelijk
Happy new house! Een nieuw huis, dat moet natuurlijk gevierd worden. En goed ook, want hoe vaak in je leven koop (of huur) je een nieuw huis? Niet heel vaak. Bovendien moet je je huis toch een beetje op de proef stellen. Kun je al je vrienden en familie er goed in ontvangen? Het voordeel van een groot feest geven is dat je in één (of misschien twee) keer iedereen je nieuwe stekkie kunt laten zien. Geef een paar keer een rondleiding en hoppa, de rest van de tijd is helemaal voor jou! Wij hebben de beste tips voor je uitgezocht hoe jij je housewarming onvergetelijk maakt. Voor je bezoek én voor jezelf!

Feestspullen

Laten we meteen lekker groot uitpakken. Zorg voor feestspullen met een persoonlijke opdruk! Zo maak je jouw boodschap nog eens goed duidelijk en maak je mensen nóg enthousiaster. Laat bijvoorbeeld bekers bedrukken met ‘Happy new house!’ of een andere vrolijke boodschap. Je kunt ook ballonnen bedrukken met iets dergelijks. Hang die buiten op, zodat meteen duidelijk is waar je gasten moeten zijn.

De uitnodiging

Om je bezoek vanaf het eerste moment al enthousiast en lekker te maken voor je feest, is het leuk om ze op een originele manier uit te nodigen. Je kunt een kaart maken, of bijvoorbeeld met een video mensen uitnodigen. Gooi wat humor in de strijd en laat alvast een kleine sneak preview van je nieuwe stekkie zien. Nu worden ze pas echt benieuwd! Enthousiaste gasten maken het feest onvergetelijk. Het beste is om ongeveer zes weken van tevoren je uitnodiging te verzenden. Zorg er in elk geval voor dat de plaats, datum en tijd op de uitnodiging staan en ook een cadeautip. Ook handig is om ze te vragen om het te laten weten wanneer ze niet komen. Dan kun je daar rekening mee houden. Vermeld daarnaast eventueel het thema en/of de dress code.

Themafeestje?

Over thema’s gesproken… Velen vinden dit een toffe toevoeging aan een feest. Wat past bij jou en/of bij de tijd van het jaar? Winter Wonderland, beach party, hawaii of misschien ben je wel fan van een film of serie. Genoeg te verzinnen! Doe je een thema, bepaal die dan al eerste. Dan kun je alles, van de uitnodiging tot de hapjes, erop afstemmen.

Ruimte creëren

Hoeveel mensen komen er? Staat je huis straks vol of hou je het klein maar fijn? Dat is handig om te weten wanneer je ruimte maakt in huis. Bekijk welke ruimte(s) je gebruikt voor je gasten. Het is handig om daar alle breekbare en kostbare spullen weg te halen. Zorg er ook voor dat het duidelijk is waar je gasten wel en niet mogen feesten. Doe deuren dicht en eventueel op slot. Denk na waar je gasten hun jassen kwijt kunnen, maak eventueel de kapstok leeg. Wordt het die avond zelfservice voor hapjes en drankjes? Pas en meet waar de tafel kan staan. Je hebt een nieuw huis, dus is het logisch als je dit nog niet weet. Je kunt die informatie daarna de rest van de jaren mooi gebruiken!

Spic en span

Mensen willen natuurlijk je huis zien. Daar komen ze in principe voor. Zorg ervoor dat niet alleen de feestruimte, maar het hele huis spic en span is. Het handigst is om dit te doen voordat je aan de decoratie en feestinrichting begint. Ja, het is wel wat werk om alles schoon te krijgen. Vooral als je het alleen doet. Maak je kunt het echt leuk maken. Doe comfy kleding aan en zet een muziekje op, waar jij van houdt. Neem na elk gedeelte even pauze. Wat een kop thee met een koekje al niet kan doen! Tip: werk niet per ruimte, maar per klus. Eerst alles stofzuigen, dan alles dweilen, dan alles stoffen et cetera. Je zult zien dat dat veel makkelijker werkt!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo