Verhuizen: dit mag je niet vergeten

Bron: Bouw & Wonen
Verhuizen: dit mag je niet vergeten
Bij een verhuizing komt veel kijken. Het is een intensieve tijd die veel energie en scherpte vraagt. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je de kracht hebt om deze periode door te komen. Van het huis wordt een thuis gemaakt, maar om dit punt te bereiken moeten nog wat essentiële activiteiten worden opgepakt. Met deze checklist worden de meest vergeten zaken toch nog even op een rij gezet. Heb je de volgende punten al geregeld voor de verhuizing?

Internet en televisie

We kunnen echt niet meer zonder internet, ook de televisie is prettig om geregeld te hebben. Vind je het belangrijk dat je een snelle internetverbinding hebt? En word je blij van tv-kijken in haarscherp beeld? Geen vaste telefoon nodig? Dan is het internet en televisie pakket voor jou de ideale keuze. Overstappen is simpel, dankzij de gratis Overstapservice. Het huidige abonnement wordt opgezegd wanneer het nieuwe pakket start. Bovendien zit je geen minuut zonder internet en heb je geen dubbele kosten. Altijd bereikbaar, zelfs meteen na de sleuteloverdracht!

Gas, water en licht

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een verhuizing, maar wel een belangrijk punt. Je wilt immers niet zonder gas, water of licht komen te zitten. Geef daarom na het ontvangen van de sleutel de meterstanden door aan de leveranciers, zodat hier geen verwarring over kan ontstaan. Maak er ook even foto’s van, dan heb je het bewijs achter de hand mocht communicatie toch iets anders lopen dan gepland.

Maak jouw nieuwe adres bekend

Geef je adreswijziging door aan PostNL of BPost, zij kunnen bij een verhuizing de post automatisch doorsturen naar het nieuwe adres. Ook is het belangrijk dat het nieuwe adres wordt doorgegeven aan organisaties waaronder de bank, verzekeraars en telecomprovider. Op het lijstje staat ook het doorsturen van het nieuwe adres naar familie en vrienden. Bijvoorbeeld door het sturen van een verhuiskaart of verhuisbericht via de mail. Vergeet overigens ook niet bij de nieuwe gemeente de adreswijziging door te voeren. Deze inschrijving/ adreswijziging bij de gemeente moet vaak binnen een paar dagen na de eerste verhuisdag plaatsvinden.

Plan een housewarming

Last but not least kan een housewarming niet ontbreken na een intensieve periode van verhuizen. Nodig dierbaren uit om het huis te bezichtigen en geniet van deze ontspannende tijd. Bedank iedereen voor de hulp en steun gedurende deze hectische periode en een gezellig feest toegewenst!

Verhuizendozen klaar? Inpakken maar!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo