Gezinnen pakken hun spullen en verhuizen naar buiten de stad

  NL   6 april 2018 Bron: Verhuisdozenstore.nl
Gezinnen pakken hun spullen en verhuizen naar buiten de stad
Gezinnen verhuizen naar buiten de stad
Steeds vaker verlaten gezinnen hun krappe plek binnen de stad om op zoek te gaan naar meer ruimte. Dit blijkt uit de statistieken van het CBS. De gemeenten rondom de steden raken steeds populairder, vooral voor de jonge gezinnen met kleine kinderen. Deze gemeenten bieden veel meer opties tegen een realistische prijs. Een tuin is heel gewild voor jonge gezinnen, echter is dit voor het gemiddelde gezin niet haalbaar wanneer zij in de stad wonen. Het verhuisgedrag is voornamelijk terug te zien bij hoogopgeleide gezinnen uit de volgende steden: Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Dit gedrag zegt ook wat over hoe Nederland aan het terugkrabbelen is na de moeilijkheden tijdens de crisisjaren.

Nederland krijgt de overhand in het gevecht tegen de afgelopen crisis

De gemiddelde Nederlander heeft nog jarenlang flink geworsteld, na de crisis van 2008. Het gevolg van de crisis was een verslechtering binnen de huizenmarkt. Gezinnen waren onzeker over hun toekomst en namen daardoor geen risicoís. Het was veiliger om op dezelfde plek te blijven wonen. In sommige gevallen was het praktisch onmogelijk om een huis te verkopen. Toch herstelt de Nederlandse economie zich gestaag. Ook de huizenmarkt krabbelt terug van het dieptepunt. Met als gevolg dat gezinnen de verhuisdozen vullen en zichzelf klaarmaken voor een nieuw hoofdstuk in hun leven.

Rondom de stad blijven wonen

Het verhuisgedrag van de jonge gezinnen is dat ze voornamelijk verkassen naar de omliggende gemeentes van steden. De kinderen zijn vaak nog jong dus daardoor kan er makkelijk verhuisd worden. Wanneer de kinderen al naar school gaan is het vaak lastiger om te verhuizen of de kinderen moeten naar een nieuwe school. Echter is deze stap vaak niet goed voor het kinderen zelf, vaak zijn ze net gewend aan hun vriendjes/vriendinnetjes.

De voornaamste reden om te verhuizen uit de stad

De meest voorkomende reden dat gezinnen verhuizen uit de stad is door een ruimtegebrek. Toch blijven de gezinnen dichtbij hun stad wonen door bijvoorbeeld werk. In vele gevallen is er ook gewoonweg liefde voor de stad. Echter moet deze liefde plaats maken voor de behoefte aan ruimte. Men kan buiten de stad voor dezelfde prijs een vele male grotere woning krijgen. Dit zal het ook makkelijker maken wanneer de ouders toekomstplannen hebben, denk aan meer kinderen. Daarnaast hoeven zij zich veel minder zorgen te maken wanneer hun kinderen op straat spelen. Tot slot is er veelal genoeg plek om te parkeren, iets wat in steden vaak onmogelijk is.

Tips bij een eventuele verhuizing

Wanneer er dan toch een verhuizing voor de deur staat is het goed om deze soepel te laten verlopen. Allereerst zal een planning noodzakelijk zijn om alle hulpmiddelen en helpende handen op tijd beschikbaar te hebben. Hulpmiddelen bij een verhuizing zullen voornamelijk verhuisdozen zijn, maar ook noppenfolie of inpakpapier zorgen voor een veilige verhuizing. Door de spullen goed in te pakken zullen deze niet beschadigd raken.

Er zit dus heel wat beweging in de gewilde plaatsen voor verhuizers en voornamelijk ruimte speelt hier een grote rol in. Dit resulteert er ook weer in dat de prijzen in de steden en/of dorpen met meer ruimte aan het stijgen zijn.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo