Verhuizen

Met deze tips laat je een verhuizing zonder problemen verlopen

Een Nederlander verhuist gemiddeld zeven keer in zijn of haar leven. En elk jaar verhuizen er ongeveer een miljoen Belgen. Dat is best veel en dat brengt ook best wel veel gedoe met zich mee. Het is dus zaak dat je ervoor zorgt dat een verhuizing soepel verloopt. Maar hoe zorg je hier eigenlijk voor? Hieronder hebben we enkele tips voor jouw verhuizing opgesteld.

1. Zorg dat je een goede planning hebt

Het is verstandig om een goed overzicht te maken van wat er allemaal gaat gebeuren tijdens de verhuizing, zo kom je zeker niet voor verrassingen te staan. Wanneer ga je bijvoorbeeld precies verhuizen en op welke data komen eventuele klusjesmannen? Hoe gedetailleerder jij jouw planning maakt des te meer gestructureerd de gehele verhuizing verloopt. Dit is niet alleen heel fijn voor jezelf, maar voorkomt ook nare situaties als klusjesmannen die werken tussen de nieuwe meubels.

2. Maak een checklist

Een verhuizing betekent altijd dat je veel moet regelen. Maak daarom gewoon een checklist waarop je alles noteert wat je nog moet doen. Dit kan van alles zijn. Denk aan het opzeggen van de huur tot aan het regelen van internet voor je nieuwe woning. Het fijne aan het werken met een checklist is dat je zeker weet dat je niets vergeet. Het is ook slim om de datum te noteren van wanneer je iets hebt aangevraagd of besteld. Zo weet je wanneer je ongeveer iets kunt verwachten. Je kunt ook online kijken naar checklists die andere mensen hebben gemaakt, voor het geval je alsnog bang bent iets te zijn vergeten.

3. Pak pas in als het écht moet

Als je erg zin hebt om te gaan verhuizen is het erg verleidelijk om alvast te gaan beginnen met inpakken. Handig, maar niet zo handig als je past over twee maanden of zoiets gaat verhuizen. Maak dus een goede inschatting van wanneer je begint met inpakken. Natuurlijk kun je wel al spullen inpakken die je niet gebruikt. In de zomer kan je bijvoorbeeld al prima de kerstdecoraties inpakken.

4. Verhuis de belangrijke spullen zelf

Het is niet dat jij het verhuisbedrijf niet vertrouwt, maar het is gewoon fijn om jouw meest waardevolle bezittingen zelf te vervoeren, in je eigen auto. Denk dan aan alle computers of andere waardevolle apparatuur, administratie of belangrijke papieren. Verder is het ook altijd slim om documenten die te maken hebben met de verhuizing zelf bij de hand te houden.

5. Sla je spullen op in een opslagruimte

Veel mensen vinden het erg vervelend om een paar weken dubbele woonlasten te hebben wanneer zij gaan verhuizen. Zij moeten bijvoorbeeld nog even wachten voordat zij hun meubels kunnen verhuizen omdat zij hun nieuwe huis nog niet in kunnen. Daarom is het in zulke gevallen handige een opslagruimte te huren. Vaak is dit vele malen goedkoper als je het vergelijkt met het behouden van dubbele woonlasten.

Het fijne aan de ruimtes is dat je vaak tot op de vierkante meter kunt afstellen hoe groot jij jouw ruimte wil. Zo weet je dus zeker dat je niet betaalt voor iets dat je niet gebruikt. Verder zijn de ruimtes vaak droog en stofvrij. Dat betekent dat ook bijvoorbeeld kunst goed tot zijn recht komt hier.

Ook interessant