Verhuizen

De complete inboedel verhuizen doe je zo!

De complete inboedel verhuizen doe je zo!
De inboedel is onderdeel van het gehele interieur. Bij het verhuizen naar een nieuwe woning wordt vaak de inboedel meegenomen, terwijl andere delen van het interieur worden opgefrist. Ben je van plan om te gaan verhuizen, maar heb je geen idee hoe je het beste al deze spullen mee kunt nemen? In dit artikel kom je achter de beste manieren om je inboedel in te pakken.

Maak een keuze

Verhuizen naar een nieuwe woning verandert vaak het complete interieur. Een nieuwe woning wordt namelijk vaak gezien als het maken van een nieuwe start. In sommige gevallen gaat daarom maar een deel van de inboedel mee naar de nieuwe woning. Echter brengt het kopen van een nieuwe set meubels en andere delen van de inboedel extra kosten met zich mee. Maak daarom de keuze of je niets, een deel of alle inboedel wilt mee verhuizen. Loop rustig alle kamers na en bedenk welke inboedel je echt wilt meenemen. Heb je toch spullen gevonden die je niet mee wilt nemen en zijn deze nog in een goede staat? Overweeg dan om deze spullen niet weg te gooien, maar om af te geven bij een kringloopwinkel of weggeefwinkel. Doe je dit liever niet? Een andere optie is om de meubels te verkopen als tweedehands. Zo heb je toch nog wat extra budget om je nieuwe woning in te richten.

Schadeloos inpakken en vervoeren

Heb je besloten welke inboedel je mee wilt verhuizen en is de verhuisdag al binnenkort? Zorg er dan voor dat al je inboedel tijdig is ingepakt. Het inpakken van je inboedel mag daarom ook nooit ontbreken op een verhuischecklist. Pak als eerste kasten, dressoirs, bureaus en kleinere inboedel zoals speelgoed in. Probeer de bank en eettafel als laatste te verhuizen, zodat je de laatste dagen niet op de grond hoeft te zitten. Bij het inpakken kun je gebruik maken van de bekende verhuisdozen. Wil je duurzamer te werk gaan? Maak dan gebruik van plastic verhuisboxen. Deze zijn steviger en kunnen gemakkelijk bij een andere verhuizing opnieuw worden gebruikt. De plastic verhuisboxen zijn te huur bij een verhuisbedrijf.

Het inpakken van de inboedel is geen hogere wiskunde. Echter is het wel handig om de onderstaande twee inpaktechnieken toe te passen, waardoor je inboedel de minste kans heeft op schade.

1. Als eerste is het belangrijk om de boxen niet overvol te laden. Wanneer de inboedel te dicht op elkaar ingepakt is, kan het door een kleine tik al beschadigd raken. Aangezien een verhuizing nooit zonder slag of stoot gaat, is dit geen goed idee.

2. Maak daarnaast goed gebruik van inpakpapier of noppenfolie. Dit is handig om breekbare goederen zoals servies schadeloos te verhuizen. Wees niet zuinig met het inpakpapier en noppenfolie. Je wilt ten slotte geen onvoorziene schade. Een laatste tip is het gebruik van dekens. Aangezien je het beddengoed toch mee verhuist, kun je breekbare spullen ook inpakken met beddengoed.

Heb je geen tijd om al je inboedel in te pakken? Het inhuren van een verhuisfirma kan dan een oplossing zijn. De verhuisservice van deze specialisten bieden namelijk inpakkers aan die al het inpakwerk voor je verrichten.

Ook interessant