6 handige tips voor een vlotte verhuizing

  BE   Bron: Logic-Immo
Belgen zijn gehecht aan hun huis en kiezen ervoor om zo weinig mogelijk te verhuizen. Wanneer we dan toch verhuizen, doen we dat uiteraard zo vlot en praktisch mogelijk. Heb je een nieuwe woning gekocht of ga je er binnenkort een huren? Of je nu zelf gaat verhuizen met de hulp van vrienden, of een verhuisfirma inschakelt, deze tips helpen je om efficiënter te verhuizen.

1. Begin tijdig

Inpakken, verhuizen en uitpakken: het duurt langer dan je denkt. Begin er dus op tijd aan. Wie enkele weken op voorhand begint en elke dag enkele dozen inpakt, schiet goed op.

2. Werk kamer per kamer en nummer de dozen

Verhuizen verloopt veel vlotter wanneer je georganiseerd te werk gaat. Werk kamer per kamer en gebruik verschillende dozen voor verschillende kamers. Label de dozen met kleurcodes en/of nummers, zodat de dozen bij de verhuis meteen in de juiste kamer terechtkomen. Spullen die je snel opnieuw zult nodig hebben, steek je het best in een aparte, gelabelde doos.

3. Gebruik vulmateriaal

Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud niet kan verschuiven en breken.

4. Kan het door de deur?

Je meubilair kan wellicht niet allemaal door de deur. Van je eettafel weet je dat wel, maar wat met je bureau, je sofa, ...? Meet al je grote meubelen op voorhand op, zodat je goed weet wat wanneer naar buiten kan, en voor welke meubels je een speciale regeling moet treffen.

5. Breek- en brandbare goederen

Glas en servies wikkel je het beste – stuk per stuk – in krantenpapier. Gebruik ook vulmateriaal – of nog beter, handdoeken – om de stapels borden te beschermen. Zilvergoed en lampen, wikkel je het best in keukenpapier. Brandbare en licht ontvlambare goederen, ten slotte, mag je niet inpakken.

6. Maak een checklist

Een checklist is een cruciaal hulpmiddel bij een verhuizing. Zet er alles op, van spullen die je makkelijk vergeet tot to-do’s zoals een adreswijziging.


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo