Verhuizen

Welk budget heb je nodig om te verhuizen?

Hoeveel geld moet je voorzien voor een verhuis? Stel jezelf 4 vragen en je weet het! Kan ik zelf verhuizen of moet ik professionals inschakelen? Moet ik materiaal huren voor de verhuizing? Moet ik een opslagruimte huren? Heb ik recht op financiële steun?

Kan ik zelf verhuizen of moet ik professionals inschakelen?

Voor een verhuizing die je zelf doet, moet je meestal op 100 tot 500 euro rekenen, afhankelijk van de afstand die je moet afleggen en het gehuurde materiaal.

Schakel je een professional in, dan bepaalt het volume dat verhuisd moet worden de prijs, samen met de afstand. Vergelijk offertes van verschillende verhuisfirma’s.

Goed om weten: een verhuisfirma kan in geen geval een supplement aanrekenen voor een verhuis die moeilijker blijkt dan voorzien. De offerte is wat telt.

Moet ik materiaal huren voor de verhuizing?

De meeste mensen moeten een verhuiswagen huren om hun verhuis in goede banen te leiden. Zo bespaar je ook aanzienlijk op benzine, want met een personenwagen moet je heel vaak over en weer rijden. De meeste verhuurbedrijven hanteren vaste tarieven per dag of halve dag een bieden aangepaste weekendformules aan. Meestal moet je ook een bepaald bedrag per gereden kilometer opleggen een verzekering afsluiten.

Ook een verhuislift kan goed van pas komen. Reken op 75 euro voor een gewone verhuislift en 150 euro voor een groot model en als je hoger dan de 6de verdieping moet.

Stevige kartonnen verhuisdozen kunnen zeer handig zijn. Reken op 1,5 euro voor een kleine doos.

Moet ik een opslagruimte huren?

In een klassieke opslagruimte kan je bij je spullen tijdens de huurperiode, in een meubelopslagplaats is dit niet het geval. Daarom kan je al een meubelopslagruimte van 12 vierkante meter huren voor 50 euro per maand. Voor een klassieke opslagruimte moet je op 100 euro per maand voor 3 vierkante meter rekenen.

Heb ik recht op financiële steun?

Sommige mensen met een laag inkomen kunnen op een financiële tegemoetkoming rekenen, zoals een eenmalige installatiepremie van de gewesten of een huurtoelage.