Vastgoed

Je woning verkoopklaar maken

Het promoten van een woning vergt de nodige inspanning. Een open huis is hierbij een geschikte manier om aspirant kopers op de been te krijgen. Een goede voorbereiding is dus essentieel. De volgende tips komen goed van pas bij het klaarstomen van een woning voor een aankomende bezichtiging. Hiermee ben jij in staat om een onvergetelijke indruk achter te laten bij potentiële kopers.

Een verzorgde uitstraling

Je hebt waarschijnlijk al een inventarisatie gemaakt van alle spullen die meeverhuizen naar je nieuwe woning. Alle overbodige spullen kunnen verkocht of gedoneerd worden. Dit komt goed uit, want de woning moet er opgeruimd uitzien voor de bezichtiging. Voor een net resultaat is het verstandig om alle meubelstukken die in de weg staan, tijdelijk op te slaan in een opslagruimte. De meeste verhuizers bieden u de mogelijkheid om uw spullen op te slaan. Zorg er ook voor dat er geen losse voorwerpen door het huis liggen geslingerd. Een bezoeker moet het gevoel krijgen dat hij of zij er zou kunnen wonen. Het interieur moet er dus huiselijk en verzorgd uitzien.

Creëer functionele ruimtes

Het is van belang dat elke kamer in het huis een duidelijk functie uitstraalt. Uw woning wordt als het ware een showroom. Een bezoeker ziet het liefst een kamer die voor hem of haar bruikbaar is. Een lege kamer kan daarom altijd ingericht worden als logeerkamer of fitness ruimte.

Je woning verkoopklaar maken

Sfeervol inrichten

Hulp nodig bij het restylen van de woning? Een professionele huisstylist kan u helpen om de woning nog aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Haal zelf ook inspiratie uit woonmagazines en interieurblogs. Interieur inspiratie komt natuurlijk ook goed van pas wanneer je straks zelf gaat verhuizen. Zorg er ook voor dat er voldoende licht binnen valt. Met de juiste verlichting creëert u een warme sfeer in huis. Vergeet ook niet om ‘s avonds uw tuinverlichting aan te zetten en gebruik te maken van sfeerverlichting zoals kaarsen en dimmers.

Reparaties

Grote beschadigingen en mankementen aan het huis kunnen potentiële kopers afschrikken. Zorg er daarom voor dat alle voorzieningen goed functioneren. Gevlekte muren en versleten plinten kun je voorzien van een nieuw kleurtje zodat ze er weer als nieuw uitzien. Kleinheden als een lekkende kraan of losse deurkruk zijn vrij eenvoudig te repareren. Zo hoeft u zich tijdens de verkoop alleen te concentreren op de positieve aspecten van de woning.

Grote schoonmaak

Zorg dat uw woning goed schoon is. Vooral de keuken, toilet en doucheruimte moeten er spik en span uitzien. Laat huishoudelijke geurtjes niet maskeren met luchtverfrissers. Deze zijn vaak te overweldigend en kunnen allergische reacties veroorzaken. Maak in plaats daarvan gebruik van vers gesneden bloemen of de geur van verse kaneel gekookt op het fornuis. Lap alle ramen van het huis en zorg er ook voor dat uw tuin er netjes uitziet.

Ook interessant