Verhuizen

Belangrijke stappen om te verhuizen zonder zorgen

Belangrijke stappen om te verhuizen zonder zorgen
Bent u van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Zorg er dan voor dat u de verhuizing naar uw nieuwe woning en het verlaten van uw huidige woning zo goed mogelijk op elkaar aansluit. Wij hebben een aantal tips die er voor kunnen zorgen om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voorkom dubbele kosten zo veel mogelijk

Verhuist u van een huur naar een koopwoning? Probeer er dan voor te zorgen dat u geen dubbele kosten maakt door de huur en hypotheek in dezelfde maand te moeten betalen. U begint met het aflossen van je hypotheek op het moment dat de koopakte van uw nieuwe woning is ondertekend. Probeer dit moment zo dichtbij de werkelijke oplevering van de nieuwe woning in te plannen. Normaliter is het verstandig om dit aan het eind van de maand te doen net voordat uw huurcontract afloopt. U zult dan nog een aantal dagen hebben om de verhuizing af te ronden. Zorg er wel voor dat u uw huurcontract tijdig opzegt.

Overnachten in een hotel

Indien het niet mogelijk is om de overgang te regelen om dubbele kosten te voorkomen is het mogelijk om een aantal dagen te overnachten in een hotel. Dit kan goedkoper zijn dan een volle maand huur te betalen. Uw inboedel zou in dat geval al wel verhuist of in opslag moeten zijn omdat u op dat moment niet meer de bewoner van de woning bent.

Alle abonnementen overhevelen

Ga ruim voordat u verhuist na welke abonnementen u heeft lopen waar u post van ontvangt. Denk aan de krant, tijdschriften maar ook abonnementen als tv, telefonie, energie en internet. U kunt uw adreswijziging dan in de toekomst inplannen zodat wanneer u bent verhuist alle abonnementen met dezelfde ingangsdatum worden overgezet op uw nieuwe adres.

Hoe gaat u uw inboedel verhuizen?

Bent u van plan om zelf uw verhuizing te regelen of wilt u een verhuisfirma aannemen om dit voor u te doen. Zelf verhuizen kan kosten besparen maar zal uiteraard meer tijd kosten. Als u zelf wilt gaan verhuizen ga dan goed na hoe u verzekerd bent. Eventuele schade die tijdens het verhuizen kan plaatsvinden wordt niet altijd gedekt door uw inboedelverzekering. Vraag daarom goed naar de voorwaarden bij uw verzekeraar.

Indien u een verhuisbedrijf aanneemt bent u in bijna alle gevallen wel verzekerd tegen schade. De verhuizing kan meer kosten dan wanneer u deze zelf zou uitvoeren maar u bent er wel verzekerd van dat dit snel en vakkundig gebeurd. Door te vergelijken kunt u besparen op de kosten van een verhuisfirma en kunt u zo voordelig mogelijk verhuizen.

Ook interessant