Zo maak je een droomstart in je nieuwe woonhuis

23 december 2019 Bron: Bouw & Wonen
Zo maak je een droomstart in je nieuwe woonhuis
Yes, het is zover. Je hebt de sleutel van je nieuwe huis gekregen. Eindelijk kan je aan de slag met klussen, verbouwen en inrichten. Of is alles al zo tot in de puntjes verzorgd dat je er direct in kunt trekken? Waarschijnlijk is die kans vrij klein. Het is daarom belangrijk dat je het jezelf allemaal zo makkelijk mogelijk maakt bij het verhuizen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je direct die gewenste droomstart kunt maken in je nieuwe huis?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Op de dag van de sleuteloverdracht nog een klusbedrijf moeten regelen, is natuurlijk niet zo handig. Het is daarom belangrijk dat je vooraf een goede planning maakt als je een nieuw huis gaat betrekken. Wie komt wat wanneer doen en wat zijn de bijbehorende kosten? Bewaak je planning ook en houd tegelijkertijd in de gaten of je niet plotseling over het gestelde budget heen gaat.

Weet wat je maximale hypotheek is

Over voorbereiden gesproken: ook alles tot aan de sleuteloverdracht moet je goed geregeld hebben. Een goede hypotheek is daarbij voor veel mensen geen overbodige luxe. Zeker met het oog op verbouwen (of simpelweg de aanschafwaarde van je huis) is het slim om te laten uitrekenen wat je maximale hypotheek is. Je kan heel eenvoudig online hypotheek berekenen. Daarbij zie je ook meteen wat de bijbehorende (bruto) maandlasten zijn. Weet je ook meteen wat het je maandelijks gaat kosten.

Zorg voor een vlekkeloze verhuizing

Op een bepaald moment ga je dan daadwerkelijk verhuizen. De klussers zijn de deur uit en het is tijd om gewoon lekker te kunnen gaan wonen. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij een verhuizing en waar moet je op letten? De checklist verhuizing helpt je bij de te volgen stappen. De lijst is zeer uitgebreid en het handige is dat je zelf aan kunt vinken wat voor jouw specifieke situatie van toepassing is. En hierbij ook nog even een extra tip met het oog op je portemonnee: probeer de kosten van je verhuizing ook zo laag mogelijk te houden.

Ben je klaar om je nieuwe woning te betrekken? Met de bovenstaande tips staat niets je nog in de weg!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo