Verhuizen

Goedkope tips om te besparen tijdens een verhuizing

Goedkope tips om te besparen tijdens een verhuizing
Staat er een verhuizing op de planning? Dan is de kans groot dat je zo goedkoop mogelijk wilt verhuizen. Hoewel het aantal verhuizingen in Nederland in 2018 ten opzichte van 2017 is gedaald, zien we een interessante toename jongeren tussen de 20 en 30 jaar die zijn verhuisd. Dat is niet heel vreemd: mensen in deze leeftijdscategorie besluiten vaak op zichzelf te wonen, te gaan samenwonen of een huis te kopen. Laat het nou ook precies de groep zijn die vaak nog niet over een groot vermogen beschikt om een volledige nieuwe woning met nieuwe meubels in te richten of om een duur verhuisbedrijf in te schakelen tijdens de verhuizing. Daarom hebben we in dit artikel enkele handige tips voor je verzameld waarmee je zo goedkoop mogelijk kunt verhuizen.

Kies je voor een verhuisbedrijf of doe je alles zelf?

De kosten van een verhuizing zo laag mogelijk laten? In dat geval kun je het beste je verhuizing helemaal zelf regelen. Trommel een paar vrienden, collega’s of familieleden op en ga aan de slag. Huur een grote bus of kijk of er iemand is waarvan je een busje kunt lenen. Hierbij moet je echter wel in je achterhoofd houden dat tijd als geld wordt gezien. De kans is groot dat jullie een verhuizing minder snel kunnen doen dan een professioneel verhuisbedrijf. Daarom is het belangrijk om voor jezelf af te wegen of de tijd die jullie zelf aan de verhuizing kwijt zijn opweegt tegen de snelheid van een verhuisbedrijf. Het is altijd aan te raden om eens te checken welke mogelijkheden er beschikbaar zijn omtrent een verhuisbedrijf bij jou in de buurt. We raden het hierbij altijd aan om meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken zodat je tot de beste aanbieding komt. Zo’n bedrijf heeft een verhuizing vaak al binnen enkele uurtjes gedaan, wat jou ontzettend veel tijd kan schelen. Maar: wanneer het echt gaat om het besparen van geld en niet van tijd, is zelf verhuizen aan te raden voor zo min mogelijk kosten.

Goedkoop verhuizen? Bereid je goed voor

Mensen die goedkoop willen verhuizen, moeten er rekening mee houden dat ze een goede voorbereiding moeten treffen. Plan daarom je verhuizing al enkele weken, en als het even kan enkele maanden, van tevoren. Dit is helemaal het geval wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt: last minute zo’n bedrijf inschakelen is vaak duurder dan het op tijd gepland te hebben. Hiermee bespaar je overigens niet alleen geld, maar ook een hoop stress. Wist je dat je ook een verhuisbedrijf kunt inhuren waarvan de medewerkers alleen de meubels, dozen en tassen verplaatsen? Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je voor een bedrijf kiest dat helpt bij het demonteren van meubels, het inpakken van dozen et cetera. Zorg dus dat je enkele weken voordat je gaat verhuizen nu en dan de tijd hebt om alvast wat spullen uit te zoeken, dozen in te pakken en meubels uit elkaar te halen.

Verkoop spullen die je niet meeneemt

Een verhuizing is hét uitgelezen moment om je persoonlijke bezittingen eens uit te zoeken. Het scheelt namelijk hartstikke veel tijd (en dus geld) wanneer je een groot deel van je spullen niet mee hoeft te verhuizen. Bekijk daarom voor de verhuizing wat er echt mee moet naar het nieuwe huis en waar je prima zonder kunt leven. Grote kans dat je nog wel wat spullen of kleding hebt liggen die voor een tweede leven mee kunnen gaan. Wanneer je op tijd begint met het uitzoeken van je spullen kun je ervoor kiezen om dit soort items online te verkopen. Zo verdien je ook nog eens een extra zakcentje dat je weer kunt gebruiken bij je verhuizing. Win-win situatie dus. Probeer hierbij ook te besparen op het versturen van pakketjes met spullen die mensen gekocht hebben. Laat ze bijvoorbeeld langskomen om de producten op te halen of kies voor goedkoop pakket versturen. Op die manier zijn allebei de partijen blij met de verkoop.

Zoek gebruikte verhuisdozen

Tot slot raden we het aan om eens rond te vragen of er mensen in je vrienden- of kenniskring zijn die nog een stapel verhuisdozen hebben liggen. Vooral bij het inpakken van een hele woning kun je nogal wat verhuisdozen nodig hebben. Hoewel er genoeg winkels zijn waar goedkope verhuisdozen te vinden zijn, loopt dit bedrag al gauw op wanneer je er al minstens 30 of 40 nodig hebt. De kans is groot dat er iemand in je omgeving is die net verhuisd is of die nog wel dozen op zolder heeft liggen die je kunt gebruiken. Check ook eens online verkoopsites zoals Marktplaats over groepen op Facebook of je ergens gratis verhuisdozen op kunt halen. Dit scheelt je weer een aantal tientjes voor je verhuizing.

Ook interessant