Inpakken voor je verhuis: 9 tips

Bron: Bouw & Wonen
Inpakken voor je verhuis: 9 tips
Ga jij binnenkort verhuizen? Een verhuis kan heel wat stress met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat je je zo goed mogelijk voorbereid, vooral met het inpakken van je spullen. Niets is zo vervelend dan op de verhuisdag nog dozen te moeten inpakken. Vraag je je af hoe je het inpakken van je spullen best aanpakt? Wij helpen je graag een handje met deze 9 tips!

1. Doe vuilniszakken om je kleding

Het is een tijdrovende klus om al je kledingstukken één voor één uit de kast te halen. Het is veel makkelijker om vuilniszakken om je kleding te binden. Zo kan je je kleding op kapstokken laten hangen en direct vanuit de kledingkast in de verhuiswagen laden. In je nieuwe woning hang je ze dan met hetzelfde gemak weer in de kast. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je grote en stevige vuilniszakken gebruikt.

2. Pak servies in met handdoeken

Je servies moet veilig ingepakt én verhuisd worden. En je handdoeken moeten ook mee. Juist, dan kan je het servies net zo goed met je handdoeken inpakken. Maak pakketjes van twee of drie borden in een handdoek en plak ze stevig dicht met tape. Pak je liever niet in met handdoeken? Dan kan je ook prima noppenfolie gebruiken om je servies te beschermen tijdens het verhuizen. Wist je trouwens dat je de borden best verticaal in de doos kan plaatsen? Zo is het risico op breken kleiner.

3. Sluit flesjes af met huishoudfolie

Douchegel, shampoo en body lotion ruiken heerlijk, maar als ze uit het flesje lopen tijdens de verhuis, dan geef je jezelf nog meer werk met alles schoon te moeten maken. Daarom is het een goed idee om de flesjes extra veilig in te pakken door een stukje huishoudfolie over de opening te doen. Daarna doe je de gewone dop erop en klaar!

4. Alles loopt op wieltjes met trolleys

Heb je trolleys in huis? Die komen goed van pas, onder andere om boeken te verhuizen. Boeken zijn meestal één van de zwaarste spullen die je moet dragen tijdens een verhuis. Maar als je trolleys gebruikt, loopt ook dat op wieltjes! Je rolt ze dan gewoon naar de verhuiswagen. Makkelijker kan haast niet. En zo zijn je trolleys meteen mee verhuisd, twee vliegen in één klap.

5. Wikkel kleine kasten in met beschermfolie

Kleine kastjes kan je eenvoudig inwikkelen met beschermfolie. Zo gaan de deuren en lades niet open tijdens het tillen. Daarnaast kan je lichte items, zoals bestek of ondergoed, gewoon in de lades laten zitten. Dit scheelt je een hoop werk bij het in- en uitpakken.

Inpakken voor je verhuis: 9 tips

6. Houd schroefjes bij elkaar in zakjes

Grote meubels moet je waarschijnlijk wel uit elkaar halen. Hierbij kan je de schroeven het best in kleine zakjes bewaren want deze gaan al snel verloren tijdens een verhuis. Schrijf op de zakjes bij welk meubelstuk ze horen en plak het zakje met tape vast op één van de onderdelen van dat meubel. Op die manier heb je alles direct bij de hand als de meubels weer moet monteren in je nieuwe woning.

7. Fotografeer snoeren voor het inpakken

Snoeren zijn ook altijd een dingetje. Vooral de achterkant van je elektronica, zoals televisie, modem en dvd-speler hebben veel verschillende draden en kabeltjes. Ben je bang dat je straks niet meer weet waar welke draad in moet? Maak dan foto’s van de achterkant voor je begint aan de verhuis. Zo kan je alles weer snel en moeiteloos aansluiten.

8. Gebruik kleurcodes op je verhuisdozen

Koop verschillende kleuren tape en markeer daarmee de zijkant van de verhuisdozen. Gebruik voor iedere kamer in huis een andere kleur. Plak in je nieuwe woning dezelfde kleur tape op de deuren van de verschillende kamers. Zo kunnen de verhuizers of je vrienden in één oogopslag zien waar iedere doos naartoe moet. Op de dag van de verhuis heb je namelijk wel wat anders te doen dan politieagent spelen om de helpers telkens naar de juiste kamer te sturen.

9. Maak een box met spullen voor de eerste dag

Oef, het is eindelijk zover: alles is verhuisd. Morgen begint de eerste dag in je nieuwe huis en vanavond slaap je voor het eerst in je nieuwe stekje. Je bent blij, maar tegelijk ook kapot. Je hebt dus echt geen zin om in al die ingepakte dozen te zoeken naar je pyjama. Gebruik daarom een duidelijk herkenbare doos om de dingen die je de eerste avond en dagen nodig hebt. Je kan hiervoor ook prima een wasmand gebruiken.

Inpakken voor je verhuis: 9 tips
We hopen dat deze tips je helpen bij het voorbereiden van je verhuisdag! Ben je nog op zoek naar (bescherm)folies, kartonnen dozen, labels en etiketten, tape, zakken of verhuisdekens? Dan kunnen we je het Profipack verpakkingsmateriaal zeker aanraden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo