Verhuizen

Verhuistips voor de winter

Van de winterkou wordt verhuizen helaas bepaald geen koud kunstje. IJzel op de wegen of sneeuw op je vensterbank omdat iemand was vergeten het raam dicht te doen. Of je bent je winterjas kwijt, omdat een van je behulpzame vrienden die alvast even voor je had ingepakt -oké misschien was ik dat zelf- en nu loop je zonder jas door de kou. Met deze verhuistips kom ook jij zonder winterdepressie je verhuizing door.

Want een van de belangrijkste algemene verhuistips blijft: voorbereiding is key. Want een voorbereid mens telt voor twee. En wat extra handjes komen altijd van pas tijdens een verhuizing!

1. Let op het weerbericht

Gewoon op het weerbericht letten, want je wil niet je verhuizing plannen op die ene dag in december dat het wel sneeuwt. En als je dan toch bezig bent, kijk meteen even of er geen wegwerkzaamheden zijn, dan sta je niet alsnog in de file.

2. Regel een oppas voor je kinderen en huisdieren

Verhuizen is al stressvol genoeg zonder dat je ook nog de hele tijd je kinderen of huisdieren in de gaten moet houden. Kijk een vriend of een familielid even lief aan en vraag of zij een dagje willen oppassen. Zo worden ze ook niet ziek van de kou en heb jij weer een zorg minder op de dag van de verhuizing.

3. Houd je winterspullen uit de verhuisdozen

Houd je winterkleding tijdens het inpakken apart, zo zorg je ervoor dat je niet opeens alle dozen weer af moet om erachter te komen waar je ook alweer je handschoenen of winterjas had gelaten. Maar ook andere spullen zoals een sneeuwschuiver of een ijskrabber kun je zomaar nodig hebben.

4. Pak je elektronica goed in

Het zou toch zonde zijn als je alles op zijn plek hebt gezet en de TV doet het niet. Pak je computer, TV en andere elektronische spullen in nog een extra laag handdoeken in en laat ze als je aankomt even rustig opwarmen om zo condensatieschade te voorkomen.

Online vind je handige inpaktips en tutorials, om dit zo goed mogelijk te doen.