Een zakelijke verhuizing is zo geregeld!

10 mei 2019 Bron: Bouw & Wonen
Een zakelijke verhuizing is zo geregeld!
Veel startups krijgen hier vaak mee te maken; van een klein kantoortje naar een groter pand. Dat is enkel goed nieuws, aangezien je onderneming groeit! Alhoewel een verhuizing niet altijd even goed verloopt. Bedrijven zien hier vaak tegenop, omdat het veel tijd en energie kost en veel stress met zich mee kan brengen. Daarnaast is de kans groot dat je een dag of wellicht langer je dagelijkse werkzaamheden niet kan verrichten. Maar op welke manieren kan je de zakelijke verhuizing op rolletjes laten verlopen?

In stappen verhuizen

Het lijkt je misschien handig om alles in één keer te verhuizen, maar is dit verstandig? Dit ligt er aan hoeveel er verhuisd moet worden en hoelang het zal duren. Als je een planning hebt gemaakt en ziet dat het een aantal dagen gaat duren, dan is het verstandig om in delen te verhuizen. De belangrijkste spullen dien je als eerst te sorteren en apart te leggen, zoals computers of laptops, toiletpapier en stekkerdozen. Zorg ervoor dat deze benodigdheden als eerst worden meeverhuisd naar het nieuwe pand. Zo voorkom je dat je werkdagen verspilt en kan je alsnog doorwerken tijdens het verhuizen.

Experts inhuren

Het verhuizen van een kantoor is iets wat u niet dagelijks doet. Om deze reden is het verstandig om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Zij beschikken over de nodige ervaring en mankracht. Het fijne aan een verhuisbedrijf is dat je alles uit handen kan geven. Je hebt ook de optie om het verhuisbedrijf alles te laten inpakken op de oude locatie en uit te pakken in het nieuwe pand. Mocht je kantoor op verdieping 13 gevestigd zijn, dan kan je ook een verhuislift huren om alle grote meubels uit het pand te krijgen.

Meubels verkopen, weggooien of doneren

Aangezien je over gaat naar een nieuw pand, heb je wellicht gedacht aan nieuw interieur. Hetzelfde bedrijf in een nieuw pand en in een nieuw jasje. Voordat je een verhuisbedrijf inhuurt en alles begint in te pakken, bekijk dan eerst de inrichting van de oude locatie. Zijn alle bureaustoelen nog intact? Zijn de bureautafels en/of computers aan vervanging toe? Als je een nieuwe stijl wilt doorvoeren in het nieuwe pand, dan kan je overwegen om de huidige kantoormeubelen- of artikelen te verkopen. Als dit niet werkt, dan kan je het altijd nog doneren of weggooien.

Energie, internet en water

Voordat je het eerste deel gaat verhuizen naar het nieuwe pand dien je vooraf een aantal dingen te regelen die noodzakelijk zijn. Het is nodig om contact op te nemen met de energiemaatschappij, zodat je in ieder geval elektriciteit hebt in het nieuwe pand. Dit geldt ook voor andere belangrijke en onmisbare abonnementen, zoals je vaste telefoonlijn en het internet. Vergeet niet het waterbedrijf te contacteren om stromend water aan te sluiten op de nieuwe locatie.

Communicatie is alles

Als alles volgens je planning loopt en de verhuizing bijna voor de deur staat, vergeet dan niet om iedereen in te lichten die te maken heeft met de verhuizing. Denk aan je collega’s, leveranciers, de beveiliging, schoonmakers, klanten etc. Kortom, iedereen die iets met jou en de verhuizing te maken heeft. Wellicht kan het handig zijn om voor jezelf een overzicht te maken wie wat doet en wanneer het af moet zijn. Houd je ook aan de planning, zodat je niet in onverwachte situaties belandt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo