Verhuisbedrijf gezocht

3 april 2019 Bron: Bouw & Wonen
Verhuisbedrijf gezocht
Mensen die gaan verhuizen worden geconfronteerd met een ongelofelijk aantal taken en verplichtingen waaraan ze dienen te voldoen. Om er voor te zorgen dat verhuizen geen al te stresserende gebeurtenis wordt kiezen steeds meer mensen er voor om een verhuisbedrijf onder de arm te nemen. 'Verhuisbedrijf gezocht' is dan ook iets dat je bijzonder vaak voorbij ziet komen. Ga jij binnenkort ook verhuizen en ben je net als zoveel anderen nog op zoek naar een verhuisbedrijf die jou bij de verhuis kan helpen? Wil je bovendien ook graag weten met welke zaken je alleen rekening dient te houden en hoeveel de kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf precies zullen bedragen? Je komt het allemaal te weten op deze pagina!

Waarom je verhuis uitbesteden aan een verhuisbedrijf?

Je mag er dan wel aan denken om een oproep 'verhuisbedrijf gezocht' te plaatsen op het internet, waarom is dit eigenlijk zo interessant? Er zijn toch ook gewoon veel mensen die er wel gewoon voor kiezen om zelf hun verhuis uit te voeren? Absoluut. Of je al dan niet een verhuisbedrijf onder de arm zal gaan nemen is dan ook steeds afhankelijk van je eigen voorkeur. Niet alleen de voorkeur speelt een belangrijke rol, wat bovendien ook te denken van het budget dat je voor handen hebt evenals de hoeveelheid aan beschikbare tijd waar je zelf over beschikt? In ieder geval zorgen de volgende redenen er voor dat het in de praktijk altijd de moeite waard is om je verhuis (gedeeltelijk) uit te besteden aan een verhuisbedrijf:

1. Je dient zelf veel minder tijd in de verhuis te investeren ;
2. Een significant deel van de stress met betrekking tot je verhuis zal verdwijnen, denk aan het regelen van een hoop dingen zoals verhuisdozen;
3. Je kan rekenen op de deskundigheid van ervaren verhuizers;
4. Je bent niet afhankelijk van vrienden of familie die je moeten komen helpen;

Zijn er buiten de voordelen ook nadelen verbonden aan het (gedeeltelijk) uitbesteden van je verhuis? Zeker wel. Het belangrijkste nadeel is natuurlijk terug te vinden in de kostprijs die je voor een verhuis uitbesteden dient te betalen. Indien je de verhuis gewoon voor je eigen rekening kan nemen zorgt dit er voor dat je uitsluitend tijd moet investeren. Is dit voor jou geen probleem? In dat geval is er eigenlijk helemaal niets dat je tegen hoeft te houden om voor jouw verhuis een beroep te doen op een professioneel verhuisbedrijf.

Hoeveel bedragen de kosten bij 'verhuisbedrijf gezocht'?

Wanneer je gaat verhuizen en je daarvoor een verhuisbedrijf onder de arm gaat nemen is het altijd zo dat je rekening zal moeten houden met tal van verschillende kosten. Ondanks het feit dat de kans zeer groot is dat het verhuisbedrijf van je keuze je gewoon een complete offerte zal bezorgen met een totaalbedrag komt deze steeds tot stand door verschillende diensten samen te tellen. De standaard verhuiskosten waar je rekening mee moet houden zijn dan ook:

  • De kostprijs van de verhuiswagens die je gaat inhuren;
  • De kosten die zijn verbonden aan het inzetten van professionele verhuizers;
  • De eventuele voorrijkosten welke in rekening worden gebracht;

Het spreekt verder voor zich dat de kosten voor een verhuisbedrijf inschakelen eveneens grotendeels afhankelijk zijn van de omvang van de woning die moet worden verhuisd. Een klein appartement verhuizen is dan ook in de praktijk altijd financieel (veel) voordeliger in vergelijking me het verhuizen van bijvoorbeeld een twee-onder-een-kap of een vrijstaande woning. Dit is echter uiteraard iets waar je als eigenaar niet zoveel invloed meer op hebt.

Type verhuis om uit te bestedenGemiddelde kostprijs
Verhuis van appartement uitbestedenGemiddeld tussen 800 & 900 euro
Verhuis van twee-onder-een-kap uitbestedenGemiddeld tussen 950 & 1.100 euro
Verhuis van vrijstaande woning uitbestedenGemiddeld tussen 1.100 & 1.250 euro

Bij het plaatsen van een aanvraag voor 'verhuisbedrijf gezocht' zal je waarschijnlijk gecontacteerd worden door heel wat verschillende verhuisbedrijven die hun diensten aan jou willen aanbieden. In dit geval is het niet interessant om zomaar te kiezen voor het eerste, het beste verhuisbedrijf. Kies er daarom altijd voor om de ontvangen offertes goed tegenover elkaar af te wegen. Alleen op deze manier zal je uiteindelijk kiezen voor de financieel meest interessante optie. Hiermee kan je heel wat besparen op jouw verhuis.

Verhuisbedrijf gezocht in het weekend

'Verhuisbedrijf gezocht' is een vraag die je niet alleen maar tijdens de week ziet opduiken, in tegendeel. Er zijn dan ook heel wat mensen die tijdens de week gewoon aan het werk zijn. Zij vinden het belangrijk om hun verhuis in het weekend uit te kunnen voeren. Kan je ook in het weekend een beroep doen op de diensten van een verhuisbedrijf? Absoluut. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat dit het kostenplaatje altijd nog even wat extra de hoogte in jaagt. Een verhuisbedrijf inschakelen op zaterdag komt je bijvoorbeeld op een meerprijs te staan van om en bij de 25 procent. Wil je op zondag verhuizen? Dan ligt de meerprijs zelfs rond de 75 procent. Denk er dus altijd goed over na of je echt in het weekend wil verhuizen.

Verhuisfirma in Belgie nodig? Lees dan verhuisfirma’s gezocht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo