Zo laat je je logées zich welkom voelen bij jou thuis – ook zonder logeerkamer

1 september 2021 Bron: Bouw & Wonen
Zo laat je je logées zich welkom voelen bij jou thuis – ook zonder logeerkamer
Dikke kans dat er wel eens iemand bij je komt logeren. Dan is het natuurlijk ideaal als je een logeerkamer hebt, maar niet iedereen heeft daar (helaas) de ruimte voor. We geven je een aantal tips voor als je logées over de vloer hebt.

Het bed

Het allerbelangrijkste is dat je een logeerbed hebt voor je gast. Het draait natuurlijk uiteindelijk allemaal om het slapen. Als je geen logeerkamer tot je beschikking hebt, ben je vaak aangewezen op het aanbieden van een luchtbed. Aangezien het nogal vervelend is als je die aan het einde van de avond nog moet oppompen, is een luchtbed met ingebouwde pomp ideaal.

Heb je vaker logées over de vloer? Dan kun je de aanschaf van een vouwbed overwegen. De naam zegt het al een beetje: dit is een bed dat je in kunt klappen. Hoewel ze niet het comfort van normale bedden bieden, komt het wél behoorlijk in de buurt. Je moet er wel een stuk dieper voor in de buidel tasten dan voor een luchtbed, dus het is de investering misschien alleen waard als er regelmatig mensen komen logeren.

Een ‘echt’ bed heb je misschien niet te bieden aan je gast, maar je kunt natuurlijk wél voor comfortabel (schoon!) beddengoed zorgen en het bed een beetje leuk opmaken. Wil je echt indruk maken, zorg dan niet alleen voor een dekbed en een kussen, maar ook voor een extra plaid en kussens. Het plaid is handig voor als je gast het ’s nachts onverwachts koud krijgt en de een slaapt op meer kussens dan de ander.

Maak goede afspraken

Een succesvolle logeerpartij staat of valt met goede afspraken, hoe ongezellig dat ook klinkt. Probeer allereerst om te zorgen dat de planning bij allebei helder is. Zo voorkom je dat je gast veel te vroeg of laat op de stoep staat of ’s ochtends te lang blijft hangen.

Ook andere afspraken zijn handig. Informeer je gast op tijd of je verwacht dat hij of zij zelf bepaalde dingen meeneemt, vooral badkamerartikelen als handdoeken. Daarnaast zijn allergieën goed om even te bespreken. Zo heeft je gast mogelijk een allergie voor je huisdier en moet je daarvoor iets regelen. Ook allergieën rondom eten (of andere eetvoorkeuren- en gewoonten) zijn prettig om te weten, zodat je hier rekening mee kunt houden als je boodschappen gaat doen.

Om het extra leuk te maken

Tot slot nog een paar korte tips die misschien niet noodzakelijk zijn, maar het wel extra leuk maken voor je gast:
  • Zorg dat er ’s ochtends een lekker ontbijtje klaarstaat. Met croissantjes van de bakker, versgeperste jus d’orange en verse koffie kom je al een heel eind.
  • Als je echt een hotelgevoel wilt creëren, leg dan een handdoek, badjas, badslippers en een zeepje klaar. Het liefst allemaal in het wit.
  • Schrijf de wifi-wachtwoord op een papiertje en leg die klaar.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo