Zo kom je een hete zomer door met een mobiele airco

  BE   26 juni 2019 Bron: TeamLewis
Zo kom je een hete zomer door met een mobiele airco
Onze Belgische zomers worden steeds warmer en duren langer. Een fris windje vind je alleen nog aan zee en wie thuisblijft, moet creatief zijn om wat verkoeling te vinden. Een mobiele airconditioning kan dan een oplossing bieden, maar vergis je niet: als je ze niet juist gebruikt, heb je er niets aan. De’Longhi geeft 4 tips die je helpen het hoofd koel te houden.

1. Plaats je toestel op een strategische plaats

Een mobiele airconditioning is dan wel verrijdbaar, toch betekent dat niet dat je het zomaar eender waar kan neerpoten. Als je het bijvoorbeeld gewoon in een hoekje van de kamer zet, zal het minder efficiënt werken. Je zet de airco beter centraal in een ruimte. Daardoor kan gekoelde lucht goed circuleren en wordt de luchtaanvoer niet belemmerd.

2. Houd de temperatuur stabiel

Begin op tijd met verkoelen. Een mobiele airconditioning heeft langer nodig dan een gewoon toestel omdat die kleiner is en minder krachtig. Zorg er daarom voor dat je toestel klaarstaat nog voor de echte warmte de ruimte binnendringt. Het spaart je heel wat elektriciteit uit omdat een ruimte op temperatuur houden makkelijker is dan deze helemaal af te koelen. Daarnaast kan je nog heel wat eenvoudige stappen ondernemen om het leven voor je airconditioning makkelijker te maken: sluit je ruimte zoveel mogelijk af (ramen en deuren toe) en houd de gordijnen of rolluiken toe zodat er geen warmte van de zon binnen kan.

3. Ontspan en geniet van een koele ruimte

Als je de ruimte eenmaal hebt gekoeld is het geen goed idee om te stofzuigen of te strijken wanneer de airconditioning aan het werk is. Zo breng je immers opnieuw heel wat warme lucht in de ruimte, waardoor je toestel harder moet werken en de warme lucht laat circuleren totdat die gekoeld is. Geniet daarom van de verfrissing.

4. Let op met temperatuurverschillen

Nog een laatste tip: stel je apparaat nooit in op een temperatuur die meer verschilt dan zeven graden met de buitentemperatuur. Dat is ongezond en onnodig: een airconditioning ontvochtigt in de eerste plaats de lucht, waardoor die meteen al veel frisser zal aanvoelen.

Een ideaal voorbeeld van een mobiele airco voor de zomer is de milieuvriendelijke De’Longhi Pinguino PAC EX120 Silent. Dit toestel is geschikt voor ruimtes tot 110 m3 en kan tot 32 liter vocht per dag verwijderen. Met deze mobiele airco toont De’Longhi zich een pionier in ecologische airco’s. De PAC EX120 Silent maakt gebruik van een volledig natuurlijk en onschadelijk gas: R290 propaangas. Dit koelgas is volledig afbreekbaar en zorgt op een ecologische manier voor een koeler binnenklimaat, zonder een bijdrage te leveren aan het broeikaseffect. Dankzij de digitale timer en ingebouwde thermostaat kom je thuis in een oase van frisse rust. Met de extreem stille werking van het toestel droom je zo weg naar koele oorden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo