Interieur

Zo haal je meer groen in huis

Zo haal je meer groen in huis
Als je op zoek bent naar manieren om meer natuur in je huis te brengen, dan heb je geluk. Er zijn veel eenvoudige manieren om dit te doen die niet veel werk of geld kosten. Zo zijn er ook genoeg methodes die geheel gratis gedaan kunnen worden. Tenminste, als je bereid bent om je handen uit de mouwen te steken. Ben je er klaar voor om je huis groener én milieuvriendelijker te maken? In dit artikel vertellen we je hoe je binnen no-time je ruimte groener kunt maken.

Voeg planten en bloemen toe

Wist je dat de aanwezigheid van planten in je huis ervoor kan zorgen dat de hoeveelheid zuurstof groter wordt? Groen haalt namelijk het koolstofdioxide uit de lucht en zet dit om in glucose en zuurstof. Het klinkt allemaal ingewikkeld, maar waar het eigenlijk op neerkomt is dat je zeker planten in huis moet hebben om de lucht te zuiveren. Zo is de Philodendron, ook wel de liefdesboom genoemd, een goede plant voor het zuiveren van jouw eigen stekkie. Niet alleen planten geven een positief effect op ons, maar ook bloemen zijn zeker een toegevoegde waarde. Zo laten bloemen ons ontspannen en geven ons een flinke dosis positieve energie. Precies wat we nodig hebben!

Gebruik zo veel mogelijk natuurlijk licht

Heb je je gordijnen vaak dicht overdag? Of doe je al heel snel de lichten aan wanneer het begint te schemeren? Stop! Licht in huis heeft namelijk een goed effect op je gezondheid. Voldoende daglicht heeft daarnaast ook een positieve invloed op ons humeur. Zo maak je de sfeer net wat gezelliger thuis. Vervang bijvoorbeeld lampen door vloer- of plafond lampen wanneer je kunt, en houd overdag gordijnen open om zonlicht binnen te laten. Ook jouw planten worden hier blij van, want zo hebben de kleine planten weer de energie om hun mooiste, natuurlijke weg te groeien.

Gebruik meubels van duurzame materialen

Je kunt niet alleen je huis uitbreiden met prachtige planten en bloemen, maar je kunt ook kiezen voor meubelen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals bamboe of kurk. Door te kiezen voor deze materialen laat je een kleinere ecologische voetafdruk na, omdat het gebruik van chemicaliën wordt vermeden. Zo komt het hout vaak uit bossen waar gecontroleerd wordt gekapt. Dit houdt in dat we daarnaast meteen bezig zijn met de bescherming van het milieu. Last but not least: duurzame materialen gaan ook een stuk langer mee. Als je er op gegeven moment op uitgekeken bent, dan kun je er nieuw leven inblazen door ze bijvoorbeeld te restaureren of recyclen.

Ook interessant