Deze 8 praktische accessoires zijn onmisbaar in je woning

Bron: Bouw & Wonen
Deze 8 praktische accessoires zijn onmisbaar in je woning
In je interieur zijn er uiteraard allerlei spullen te vinden. We wijzen de meubelstukken en apparaten vaak aan als belangrijkste onderdelen in huis. Vergeet echter niet dat er ook praktische accessoires te vinden zijn, die je niet wilt missen in je woning! Om welke accessoires het gaat? Lees gauw verder om er meer over te weten te komen.

Klok aan de muur

Nog even snel de tijd checken voordat je de deur uitstapt of halverwege de dag eens bekijken hoe laat het eigenlijk is Ė een klok aan de muur is altijd een uitkomst. Je kunt ook je telefoon erbij pakken of een blik op je horloge werpen, maar het is toch sneller en makkelijker om even naar de klok te kijken. Geef Ďm dan ook een centrale plek in huis, bij de eettafel bijvoorbeeld.

Kapstok

In de hal is de kapstok een must-have. Zorg dat Ďie groot genoeg is om alle benodigde jassen in het huishouden eraan kwijt te kunnen. Denk ook na over je ideale kapstok: ga je voor een staand of een hangend design? Het is er allemaal te vinden.

Deurmat bij de deur

Bij het binnenstappen van je woning is het belangrijk om je voeten goed te kunnen vegen. Kies voor een goede mat bij de deur, die lang meegaat. Een inloopmat is een uitstekende keuze, aangezien deze mat zowel vocht als vuil van de schoen haalt. Een slimme combinatie! Met een inloopmat op maat ben je er zeker van dat de mat goed past bij de deur. De inloopmat op maat ziet er fraai uit in je interieur dankzij de precieze afwerking ťn kent dus een praktische werking, bestaande uit het tegenhouden van modder, vuil en water.

Verlichting

In elke woning is er verlichting te vinden Ė anders kun je immers niets zien als het buiten donker is. Probeer een passend lichtplan op te stellen voor je interieur, voor het mooiste resultaat. Hang niet simpelweg hier en daar een lamp op aan het plafond, maar bedenk waar de lampen het best passen. En hang ook eens een lampje aan de muur, of zet er een op tafel neer.

Bijzettafel

Op een bijzettafeltje bij de bank kun je van alles kwijt! De afstandsbediening, je kop koffie en natuurlijk een leuk plantje. Onmisbaar in een huis.

Nachtkastje

Waar een bijzettafel een praktische toevoeging vormt in de woonkamer, doet het nachtkastje dat in de slaapkamer. Kies een fraai design uit en geniet van zowel de looks als de handigheid van het kastje.

Wandrek

Wanddecoratie is absoluut wenselijk in het interieur. Het voorkomt dat je woning saai oogt. Met een wandrek of wandplanken aan de muur kun je er ook nog eens veel op bewaren. Praktisch in bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer of slaapkamer.

Opbergers

Opbergers kunnen in het interieur zowel een decorerende als een praktische functie hebben. Plaats bijvoorbeeld rieten manden en houten kisten in de ruimte, om speelgoed, kleding of boeken in te bewaren. Daar raak je niet op uitgekeken!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo