Binnenafwerking

Hoe zorg je voor het perfecte maatwerk vensterbanken?

Hoe zorg je voor het perfecte maatwerk vensterbanken?
Ben je helemaal uitgekeken op je oude vensterbanken en ben je van plan je huis met twee linkerhanden een kleine make-over te geven met nieuwe? Klussen is ontzettend leuk, maar voor de ongeoefende doe-het-zelver ook een behoorlijke uitdaging. In deze bliksemsnelle tutorial richten we ons op natuursteen én keramiek vensterbanken en helpen we je graag op weg. Na deze blog bevestig jij in no time je eigen perfecte maatwerk vensterbanken!

Maatwerk

Met een winkelhaak controleer je of het kozijn waar je je vensterbank gaat plaatsen haaks is. Het is belangrijk dat deze hoeken 90 graden zijn, dit zorgt voor het mooiste resultaat. Vervolgens meet je de lengte en breedte van het kozijn. Zorg ervoor dat je in de lengte een kleine speling van ongeveer 6 mm houdt, dit zorgt ervoor dat je de vensterbank makkelijk kunt plaatsen.

Zagen

Na het opmeten van het kozijn kun je de maten aftekenen op je vensterbank. Het zagen van vensterbanken is een secuur klusje en het is belangrijk dat je hiervoor de juiste slijpschijf gebruikt. Als je dit zelf toch niet helemaal aandurft zijn er gelukkig ook professionele partijen die dit voor je kunnen doen. Een voorbeeld van zo’n partij is Kerels van Steen, mannen met een onmetelijke (jazeker, maatwerk!) passie en ambacht voor vensterbanken, maar bijvoorbeeld ook raam- en deurdorpels en zwembadranden. Met de juiste maatvoering maken zij voor jou moeiteloos het perfecte maatwerk!

Bevestigen

Is je vensterbank perfect op maat? Dan kun je ‘m gaan plaatsen! Een vensterbank kan op verschillende manieren bevestigd worden. Hiervoor kan lijm, specie of polymeerkit gebruikt worden. Verspreid het middel evenredig over het kozijn en plaats de vensterbank. De zwaarte van de vensterbank zorgt ervoor dat de lijm extra goed verdeeld wordt. Zorg ervoor dat je de naden na het plaatsen goed afkit. Je kunt je vensterbank nog met een zacht sponsje een beetje water schoonmaken, zo weet je zeker dat er geen lijmresten achterblijven. Sit back, relax en laat de lijm rustig drogen.

De finishing touch

Heb je met goede moed al deze tips stap voor stop opgevolgd? Dan heb je nu prachtige pareltjes in je kozijnen liggen! Vul je vensterbank met wat leuke accessoires zoals een kamerplantje of een fancy kandelaartje et voilá, je interieur heeft een frisse, vernieuwde uitstraling. Voelt het doe-het-zelven na deze tips nog steeds onzeker? Schakel dan een professionele partij in, ontzettend handig en natuurlijk heel ontspannen!

Ook interessant