Architectuur

Zeven finalisten voor ontwerp nieuwe cultuurpool in Citroëngarage

Zeven finalisten voor ontwerp nieuwe cultuurpool in Citroëngarage
Foto: SAU-MSI .Brussels/p.sa
Afgelopen zondag zijn de zeven finalisten geselecteerd voor de architectuurwedstrijd waarbij een nieuwe cultuurpool moet gerealiseerd worden rond de Citroëngarage in Brussel. De zeven finalisten zijn 51N4E, ADVVT, JDS, Lhoas & Lhoas, NOA, Office en OMA, waarbij enkel de kandidatuur van OMA niet gedragen door een Belgisch bureau. De finalisten werden gekozen uit een ruime selectie van 92 teams die deelnamen aan de internationale architectuurwedstrijd.

In maart 2018 wordt bekend gemaakt welk bureau het definitieve ontwerp mag maken. Tegen 23 december van dit jaar zullen de 7 finalisten een projectontwerp moeten indienen voor de tweede selectieronde. Hun voorstellen zullen gewikt en gewogen worden door een internationale jury onder voorzitterschap van de Zwitserse architect Roger Diener.

De Citroëngarage moet omgebouwd worden tot een internationale cultuurpool die zal ingevuld worden door een museum voor moderne en hedendaagse kunst (15.000 m²), een architectuurcentrum (10.000 m²) en een openbare polyvalante ruimte (10.000 m²). Het totale project zal een investering van 125 miljoen euro vergen.

Ook interessant