Vastgoed

Dit zijn de leukste buurten van Brussel

Brussel is geen stad als een ander. Zo is het niet alleen het hart van Europa, met heel wat belangrijke instellingen en bedrijven, ook op cultureel vlak bruist het er volop. Ben je van plan om in onze hoofdstad te gaan wonen? Dan wil je natuurlijk weten wat de leukste buurten van Brussel zijn. Maar ook als je gewoon een weekendje weg wil of een stadswandeling plant, is het prettig om te weten wat de mooiste en interessantste wijken van de Brusselse ‘Vijfhoek’ zijn.

De leukste buurten volgens de luisteraars van FM Brussel

Voor onze selectie van de vijf leukste buurten van Brussel steken we ons licht op bij het Brusselse mediahuis BRUZZ dat een tijd geleden aan de luisteraars van de (toenmalige) radiozender FM Brussel vroeg om hun leukste wijk voor te dragen. Die bevraging resulteerde in een selectie van vijf heel uiteenlopende buurten die de Brusselaars ‘leuk, aardig, gezellig, charmant, tof, amusant, moppig en lollig’ vonden.

1. Bloemenhofplein: een verborgen parel

De Bloemenhofwijk ligt verscholen tussen de Hopstraat, Bartélémylaan, Anderlechtsesteenweg en Arteveldestraat. Door de vele hippe mode- en interieurwinkels, een hogeschool en de Kaaistudio’s kan het hier overdag behoorlijk druk zijn, maar ’s avonds is het er zo goed als verlaten. Een bijzonder leuke wijk voor liefhebbers van industriële architectuur. Te ontdekken!

2. Kuregem

Vroeger had deze buurt tussen de spoorweg, de Kleine Ring en het Kanaal misschien een slecht imago, maar dat is volledig aan het keren. Onder meer de Zuidmarkt en de Slachthuizen trekken veel volk. Daarnaast is ook brouwerij Cantillon met zijn Museum van de Geuze een echte meerwaarde.

3. Scheut

In de Anderlechtste wijk Scheut heerst een ware dorpscultuur. Hier kennen de buren elkaar nog écht!

4. De Marollen

Een klassieker, deze volkswijk aan het Vossenplein of d’Aa Met, zoals de Marolliens het zelf noemen. Deze buurt tussen het Justitiepaleis, de Hallepoort, het Zuidstation en de Kapellekerk ademt authenticiteit, cultuur en gezelligheid. Bovendien valt er altijd wel iets te beleven.

5. Kasteleinswijk

Deze wijk in het burgerlijke deel van Elsene, aan de Heilige Drievuldigheidskerk, wordt ook weleens ‘Klein Parijs in Brussel’ genoemd. De troeven? Onder meer de woensdagse biomarkt en de vele charmante winkels en restaurants

Ook interessant