Verhuizen

Zelf verhuizen of verhuisfirma inschakelen?

Zelf verhuizen of verhuisfirma inschakelen?
Een verhuis brengt altijd veel met zich mee: alle spullen inpakken, demonteren, sorteren en vervolgens verplaatsen naar de nieuwe woning en weer monteren en uitpakken. Een flinke klus die veel tijd en energie kost. Het is een klus die je prima zelf kan uitvoeren, maar je zou het natuurlijk ook kunnen uitbesteden aan een verhuisfirma. In het volgende artikelen geven we de voor- en nadelen van zelf verhuizen en het inschakelen van een verhuisfirma.

Zelf verhuizen: de voordelen

Zelf verhuizen, met de hulp van familie en vrienden, is een uitstekende manier om al je spullen te vervoeren naar de nieuwe woning. Je bepaalt zelf hoe en wat er gebeurt en het kan allemaal op eigen tempo. Je bespaart bovendien op de kosten die je anders had uitgegeven aan een verhuisfirma. Daarnaast is het een uitstekende reden om je vrienden en familie om hulp te vragen en om tijd met ze te spenderen.

Door je eigen verhuis te regelen heb je dus alle touwtjes in handen. Jij bepaalt wat er gaat gebeuren en bent zelf geheel verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt. Je bepaalt zelf op welke tijdstippen je bezig bent met je verhuis en kan plannen hoeveel en wat je precies nodig hebt om het verhuis succesvol af te ronden. Helaas komt er ook een hoop kijken bij een eigen verhuis, zo kan je bijvoorbeeld een verhuiswagen inhuren en zo besparen op de kosten, maar heb je wel iemand nodig met het juiste rijbewijs en in sommige gevallen een vergunning om te parkeren.

Zelf verhuizen: de nadelen

Bij het zelf verhuizen moet je een hele hoop regelen. Je moet mensen zoeken die je willen helpen en de mogelijkheid hebben om zware spullen te tillen. Daarnaast moet je ook kijken welke benodigdheden er ingehuurd moeten worden, zoals een verhuiswagen of verhuislift, en daar een bediener voor moeten zoeken. Het kost daarnaast ook ontzettend veel tijd en energie. Je kan erg lang bezig zijn met een eigen verhuis, want je wordt niet geholpen door professionele verhuizers die weten hoe ze het snel en efficiënt moeten aanpakken.

Er kan uiteraard ook van alles gebeuren. Zo kunnen er ongelukken gebeuren met de mensen die je helpen verhuizen. Daarvoor moet je dan weer een verzekering afsluiten. Je kan een verhuiswagen hebben ingehuurd, maar niemand hebben gevonden met het correcte rijbewijs. Alles moet natuurlijk weer gemonteerd worden als het in de nieuwe woning staat, maar dat kan soms erg lastig zijn als je niet meer precies weet hoe het in elkaar steekt. Verhuis je naar een flat of appartement met lift? In veel gevallen mag je geen zware objecten meenemen in de lift, dus daar moet ook een oplossing voor komen.

Zelf verhuizen is in het kort een ontzettende ingewikkelde logistieke klus waar veel bij komt kijken. Wanneer je ervoor kiest om je eigen verhuis op te pakken is het dan ook verstandig om alles goed te plannen en je in te lezen op alles wat er nodig is en wat er zou kunnen gebeuren. Je zou natuurlijk ook gewoon een verhuisfirma kunnen inschakelen. Dan hoef je niet meer om te kijken naar het regelen van je eigen verhuis.

Zelf verhuizen of verhuisfirma inschakelen?

Een verhuisfirma inschakelen

Een verhuisfirma inschakelen brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Je bent namelijk verzekerd van professionele vakmensen die weten wat ze doen. Ze zijn gespecialiseerd in het veilig verplaatsen van jouw spullen naar een nieuwe locatie.

Daarnaast hebben ze ook de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat alles netjes en foutloos verloopt. Er zijn bovendien ook een extra diensten die worden aangeboden door verhuizers, zoals het inpakken van je spullen of het demonteren en monteren van je meubilair. Op die manier bespaar je ook weer een hoop tijd en energie.

Verhuizers komen in de meeste gevallen ook met hun eigen verhuiswagen. Je bent dus verzekerd van iemand die de wagen mag besturen en het wordt allemaal netjes voor je ingeladen. Een verhuislift kan hier vaak bij worden ingehuurd, dan worden de zware spullen makkelijk en zorgeloos naar een hogere verdieping verhuist.

Een verhuisfirma kan daarnaast ook helpen bij verhuizen over lange afstanden. Zowel in het binnen- als buitenland. Wanneer je naar het buitenland gaat verhuizen is het wel zo handig om een verhuisfirma in dienst te hebben die ervoor zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Je vindt alle verhuizers in Vlaanderen op Verhuisfirma Gids.

Zelf verhuizen of verhuisfirma inschakelen?

Het regelen van een verhuis

Bij het regelen van een verhuis komt dus veel kijken. Als je het helemaal zelf gaat doen moet je voorbereid zijn op zwaar en lang werk. Bij het inhuren van een verhuisfirma kan je dit loslaten en ervan uitgaan dat alles goed verloopt. Voor meer informatie over het regelen van een verhuis kan je vlaanderen.be bezoeken. Hier vind je handige tips en dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een verhuis regelt, zoals het wijzingen van je adres bij diverse partijen. Ongeacht of je kiest voor het zelf regelen van een verhuis of het inschakelen van een verhuisfirma is het altijd verstandig om goed voorbereid te zijn op een verhuis.

Je kan eventueel ook gebruik maken van de grote verhuizing checklist, dan weet je zeker dat alles vlot verloopt.

Verhuizen combineren met renovatiewerken

Een verhuis is altijd spannend, je gaat namelijk wonen in een hele nieuwe woning. Als je verzekerd wil zijn van een fijne leefomgeving, zou je de verhuis kunnen combineren met verschillende renovatiewerken. Zo kan je van alles laten opknappen in het huis voor de spullen er staan, waardoor de vakmensen meer toegang tot de verschillende renovatiewerken in het huis hebben. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van het schilderwerk. Je zou eventueel ook een elektricien alles kunnen laten nakijken of de badkamer renoveren, niks is te gek.

Als de nieuwe woning helemaal in orde is kan je vervolgens de spullen verhuizen. Zo heb je een geheel opgeknapte woning voor jaren woonplezier!

Ook interessant