Zeker zonnepanelen!

29 augustus 2017 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Zeker zonnepanelen!
Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse realiteit. Milieu is niet alleen vandaag een hot issue, dat zal in de toekomst meer en meer gaan toenemen. Het is niet alleen goed voor het milieu, evenzeer voor uw portemonnee. Maar wat zijn nu goede zonnepanelen. Er zijn aanbieders die ze voor de eindgebruiker hebben getest om diezelfde eindgebruiker nog beter te dienen. Dat is dan goed nieuws en een service die heel wat tijd bespaart.

De eerste vragen die we stellen: Welke zijn de beste zonnepanelen? Wat zijn goede merken zonnepanelen? Waar worden de beste zonnepanelen geproduceerd? Hoe komen die zonnepanelen uit de testen? We laten het allemaal op ons afkomen. Er zijn aanbieders online waar de eindgebruiker volledige testrapporten kan downloaden. De inzage verschaft hem inzicht en dat geeft alvast een geruststelling.

Onafhankelijke tests

De tests van de zonnepanelen wordt uitgevoerd door aanbieders als zonnepanelen.net en gebeurt volledig onafhankelijk. Op geen enkele manier hebben fabrikanten, leveranciers of installateurs invloed op de uitslag van de test. De tests worden maandelijks gepubliceerd om de consument blijvend op de hoogte te houden van de meest actuele eindresultaten.

Leuke lage prijzen

Wat zijn de prijzen van zonnepanelen? Nu de subsidies nagenoeg zijn weggevallen speelt er de vrije markt. Consumenten varen er wel bij. De prijs van zonnepanelen is gunstiger dan ooit. Niet eerder lagen de prijzen zo laag. Op dit moment betaalt u circa Ä 5.300, voor 16 zonnepanelen en men kan hiermee het verbruik van een gemiddeld huishouden (4.000 kWh) volledig opwekken. De gemiddelde terugverdientijd is nu circa 6 tot 9 jaar, en dat komt overeen met een rendement op de investering van circa 10 tot 12%, een veelvoud van de huidige spaarrente. Wacht er niet mee en go for it!

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo