Duurzaam Bouwen

Investeer in de toekomst: plaats zonnepanelen

Investeer in de toekomst: plaats zonnepanelen
Dankzij het zonnige weer hebben de zonnepanelen in ons land enkele pieken in de energieproductie veroorzaakt. Dankzij de vele installaties van zonnepanelen is het dus mogelijk om een kwart van alle energie te halen uit het zonlicht. Elk jaar zijn er meer aanvragen voor zonnepanelen en dit jaar zijn er maar liefst al meer dan 16.000 nieuwe installaties. Zonnepanelen zijn een heel interessante investering die je alleen maar voordelen zullen opbrengen, informeer je daarom snel over zonnepanelen op jouw dak! Zonnepanelen installeren is geen trend maar het is de toekomst, informeer daarom welke installatie het best bij jouw verbruik past.


Voordelen

In elk huishouden
De prijzen van zonnepanelen zijn sterk gedaald en daardoor is een installatie betaalbaar voor elk gezin. Je kan zonnepanelen gaan installeren bij zowel een laag verbruik als bij een hoog verbruik.

Natuurlijke bron en milieuvriendelijk
De onuitputtelijke energie van de zon zorgt ervoor dat je altijd elektriciteit hebt. Bovendien is de energie uit zonnepanelen 100% veilig, dit is niet het geval bij grijze stroom.
Doordat je geen CO2 uitstoot bij het produceren van energie draag je een steentje bij aan het zorg dragen voor het milieu.

Onafhankelijk en geen hoge energiefacturen meer
Geen gedoe meer om de juiste energieleverancier te zoeken. Als je zonnepanelen hebt zal je niet meer afhankelijk zijn van de energieprijzen waardoor je niet meer te maken krijgt met stijgende energiefacturen. Je bent dus baas over je eigen energie.

Snelle plaatsing en waardestijging
Een installatie kan gemakkelijk op 1 dag geplaatst worden. Als er zonnepanelen op je dak liggen stijgt de waarde van je woning, die waardestijging dekt dan ook de investering.

Over zonnepanelen

Zonne-energie is enorm sterk, het moet dus zeker niet altijd zonnig weer zijn. De misverstanden over zonnepanelen die alleen goed werken in zonnige landen kunnen van de baan geveegd worden. Ontdek hier wat zonnepanelen kunnen betekenen voor jou.

Het onderhoud van zonnepanelen is minimaal en de levensduur van zonnepanelen is
25 jaar. Deze levensduur komt dankzij de technologie maar ook doordat het materiaal zeer stevig is.

Heb je een plat of hellend dak? In beide gevallen zijn zonnepanelen perfect mogelijk.
Ontdek hier welke installatie het best aansluit bij je verbruik.

“Vrijdag 26 mei had de hitte zijn hoogtepunt nog niet bereikt en hadden we dankzij de installaties van zonnepanelen pieken tot 2256 megawatt. Dat is meer dan de twee grootste kernreactoren in ons land samen.”

-Alex Polfliet, PV Vlaanderen-


Geen trend maar een investering in de toekomst

Zonnepanelen zijn een investering van korte duur met een lang rendement. Het is namelijk zo dat je na ongeveer 8 jaar de zonnepanelen terugverdiend hebt. Het plaatsen van zonnepanelen is geen trend maar is een investering en is ook de toekomst.

De productiekosten van zonnepanelen zijn enorm gedaald en door nieuwe technologieën zijn zonnepanelen zeer efficiënt bij het omzetten van de warmte in energie. Ze gaan dus snel renderen.


Er zijn veel aanvragen voor zonnepanelen en het aantal aanvragen zal niet snel gaan dalen, wees er daarom tijdig bij. Klik alvast hier voor meer informatie.

Ook interessant