Zonnepanelen 30% goedkoper met groepsaankoop

  BE   28 augustus 2017 Bron: Provincie Antwerpen
Zonnepanelen 30% goedkoper met groepsaankoop
Meer dan 12.000 gezinnen hebben zich ingeschreven voor de 4e groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. De deelnemers kunnen nu gemiddeld 30.6% goedkoper zonnepanelen plaatsen. Dat betekent een recordkorting van 1.700 euro.

Op 9 augustus vond de veiling plaats. Verschillende gekwalificeerde leveranciers hebben hun beste bod uitgebracht. Dankzij het grote aantal deelnemers werd een prijs geboden die gemiddeld 30.6% onder de gangbare prijzen op de markt ligt. Een gemiddeld zonnepanelensysteem van 16 zonnepanelen kost via de groepsaankoop zo 4070 euro (BTW 6% incl.). Dat is meer dan 1.700 euro onder de marktprijs.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie en initiatiefneemster reageert opgetogen: “Ik ben uiteraard erg blij met dit resultaat. We hebben dit jaar opnieuw een grote groep mensen bereikt. En daardoor hebben we ook een record korting bedongen. Het toont aan dat mensen veel vertrouwen hebben in onze groepsaankoop en in de dienstverlening van de provincie.”

De winnende leveranciers zijn KTI-WTI uit Zandhoven, Gutami Solar Projects uit Beringen en Sungevity uit Antwerpen. Zij hebben de laatste jaren brede ervaring opgebouwd binnen de groepsaankopen.

Markt in beweging

Inga Verhaert: “Het is nu meer dan ooit de moeite om deel te nemen aan de groepsaankoop. Want als je de rekening maakt, blijkt dat een gemiddeld gezin een zonnepanelensysteem ruim binnen de 10 jaar terugverdient. Met daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom.“

De ruim 12.000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven, ontvangen eind augustus een persoonlijk voorstel. Hierin staat een voorstel op maat, berekend op basis van de informatie die ze bij hun inschrijving doorgaven. Ook de garanties staan er uitgebreid in beschreven. Wie nog vragen heeft, kan altijd terecht bij de provincie en de leveranciers op een informatieavond in hun buurt. Deelnemers hebben tot en met 2 oktober de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo