Zehnder Group Belgium start opleiding Ventilatie en EPB

  BE   26 mei 2014 Bron: upr
Zehnder Group Belgium start in september met een nieuwe opleiding voor architecten en EPB-verslaggevers. Hiermee wordt het bestaande aanbod van de Zehnder Academy opleidingen verder uitgebreid en verzekert Zehnder een verdere professionalisering. De najaarssessies van de opleidingen voor installateurs starten ook in september 2014.

Naast de professionele installatie en het deskundig onderhoud is de integratie van een ventilatie-oplossing in het ontwerp essentieel voor een gezonde luchtkwaliteit in een woning of een gebouw. Door de snel veranderende en steeds strengere wetgeving m.b.t. ventilatie zien architecten en EPB-verslaggevers het bos niet langer door de bomen.

Daarom start Zehnder Group Belgium in september 2014 met een nieuwe opleidingreeks “Ventilatie en EPB”. EPB verslaggevers en architecten krijgen een gedetailleerde update van normen en regelgeving voor ventilatie. Deze opleidingen moeten architecten toelaten om de bouwheer vakkundig te adviseren en de EPB-verslaggevers om een correct EPB verslag op te stellen. In deze nieuwe opleiding wordt ondermeer uitgelegd hoe de m-factor en het E-peil kan verlaagd kan worden met een kwaliteitsvolle installatie en welke invloed het thermisch rendement heeft op de netto energiebehoefte voor verwarming.

In september starten ook de najaarssessies van de opleidingen voor installateurs. De Zehnder Academy opleidingen zijn kosteloos en de deelnemende installateurs ontvangen een certificaat dat getuigt van hun vakkennis inzake de werking en installatie van energie-efficiënte en hoogkwalitatieve ventilatiesystemen. In 2013 werd de opleiding gecertificeerd door het Fonds voor de Vakopleiding in de bouwnijverheid (FVB Constructiv) als erkende bouwopleiding. Met deze erkenning bevestigt FVB Constructiv het hoge professionele niveau van de Zehnder Academy opleidingen.

Meer informatie over de Zehnder Academy opleidingen en inschrijven vindt u via: www.zehnder.be

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo