Ventilatie

Zehnder geeft professioneel advies voor ventilatiesystemen

Een professionele installatie en de juiste keuze van het ventilatiesysteem zijn van cruciaal belang voor een gezond binnenklimaat in woningen en gebouwen. Zehnder, wereldwijd toonaangevend specialist in de productie van ventilatiesystemen, verleent daarom kosteloos professioneel advies voor bouwers, verbouwers en professionals uit de bouwsector op het bis bouw & immo Salon 2012. Deze adviescampagne kadert in het streven van Zehnder naar meer kwaliteit bij de installatie en het gebruik van ventilatiesystemen .

Door de complexiteit van de EPB-regelgeving en het grote aanbod van ventilatiesystemen krijgen bouwheren het steeds moeilijker om door de bomen het bos te zien. De vraag naar deskundige informatie over het meest aangewezen ventilatiesysteem dat zowel rekening houdt met de gezondheid van het binnenklimaat als de energie efficiëntie van de woning is vandaag dan ook groot.

Om bezoekers van het bis bouw en immo Salon 2012 wegwijs te maken bij hun keuze van het meest aangewezen systeem voor hun woning, geven experten van Zehnder duidelijke informatie over de systemen, vereisten en normen voor een goede ventilatie van de woning en het optimaal afstemmen van ventilatie en isolatie op elkaar.

Tijdens het bis bouw & immo salon stelt Zehnder naast het ComfoFan Opti-Air (vraaggestuurd ventilatiesysteem C) ook de balansventilatiesystemen met warmterecuperatie ComfoD voor (ventilatiesysteem D). De balansventilatiesystemen van Zehnder zijn gecertificeerd door het Passive House Institute in Duitsland, een onafhankelijke onderzoeksinstelling die bouwmaterialen test op hun energiezuinigheid en geschiktheid voor passiefbouw.

Verder certificeerde SKZ-Das Kunststoff-Zentrum de luchtkanaalsystemen van Zehnder, met het internationaal erkend SKZ kwaliteitslabel.

Onderhoud en professionele plaatsing
Tijdens het bis bouw & immo Salon geeft Zehnder tips en advies voor een goed onderhoud en een professionele plaatsing van ventilatiesystemen. Uit een recent onderzoek van Zehnder Group Belgium blijkt dat 2 op 3 bouwers het belang van onderhoud van ventilatiesystemen onderschat.

Bezoekers aan het bis bouw & immo Salon kunnen bij de experten van Zehnder terecht met ondermeer volgende vaak gestelde vragen over woningventilatie :
  • Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende ventilatie- systemen C en D.
  • Hoeveel kost een ventilatiesysteem met warmterecuperatie (D- systeem)
  • Hoeveel kost een C-systeem?
  • Welk systeem levert de grootste energiebesparing op?
  • Kan elk ventilatiesysteem zelf geplaatst worden?
  • Wat is de impact van een ventilatiesysteem op mijn woning?
  • Wat moet er zoal voorzien worden?
  • Hoe kan een stille ventilatie voorzien worden?
  • Ik heb pollenallergie. Welk ventilatiesysteem is aangewezen?
  • Wat moet ik zeker weten over het onderhoud van een ventilatiesysteem of unit?
  • Wat kan ik zelf doen en wat moet een professional doen?
  • Hoe vaak moet ik de ventilatiefilters vervangen bij systeem D en wat is de gemiddelde prijs van de filters?
  • Wanneer moeten ventilatiekanalen gereinigd worden?
  • Welk ventilatiesysteem is geschikt voor lage- en/of 0-energie woningen?

Ook voor professionals
Ook professionals uit de bouwsector zijn welkom bij Zehnder in advieshal 3 (stand 3000J) voor informatie over de optimale integratie, plaatsing en onderhoud van ventilatiesystemen in woningen en projecten.

Zo is de rol van architecten bij het ontwerp van de woning cruciaal voor de optimale integratie van het ventilatiesysteem in de woning. Zij waken immers over diverse aspecten die een gezonde werking van het ventilatiesysteem bepalen.

Installateurs vinden bij Zehnder informatie over installatie en onderhoud van ventilatiesystemen. Zij zijn immers bepalend voor een duidelijke communicatie naar de gebruikers toe.

Gezien het belang van een professionele installatie voor de kwaliteit van het ventilatiesysteem leidt de Zehnder Academy jaarlijks honderden installateurs op. Daarom staat Zehnder garant voor de goede werking van zowel C- als D- systemen geplaatst door installateurs die de Zehnder Academy volgden. Uit de veelvuldig uitgevoerde testen in het Zehnder testlabo blijkt duidelijk dat een goed werkend systeem staat of valt met de kwaliteit van de installatie ongeacht het type C of D is.

Zehnder maakt consument en professional wegwijs in ventilatie in advieshal 3 – stand 3000J op bis bouw & immo Salon