Verwarming & Sanitair

Zehnder Vitalo genomineerd voor Batibouw 2014 Design Award

Zehnder Vitalo genomineerd voor Batibouw 2014 Design Award
Zehnder Vitalo
De Zehnder Vitalo is voor Batibouw 2014 genomineerd voor de Design Award. De Batibouw Design Award wordt uitgereikt aan het bedrijf dat het voorbije jaar een nieuwigheid met een vooruitstrevend en in het oog springend design op de markt bracht. De prijsuitreiking vindt plaats op 26 februari 2014 in aanwezigheid van de jury met vertegenwoordigers van de Orde van Architecten en van de Associatie van Interieurarchitecten (AiNB).

Het gerenommeerd architectuur & design bureau, King & Miranda, gevestigd in Milaan ontwierp de Zehnder Vitalo. Dit opvallend gestroomlijnd ontwerp bestaat in 2 uitvoeringen: het ‘bar’ model en het ‘spa’ model. Beide modellen geven een uniek designaccent in elke moderne badkamer. De ‘bar’ versie is voorzien van 1 of 2 chroom handdoekhouders met aan de linkerzijde een opening om handdoeken eenvoudig en comfortabel op te hangen. De ‘‘spa’ versie heeft hiervoor 1 of 2 uitsparingen.

Ultra slank en ultra licht

De nieuwste Zehnder designradiator voor de badkamer valt op door zijn ultra slank profiel met een diepte van slechts 16 mm en ook door zijn hoogwaardige en uiterst efficiënte, warmtegeleidende materialen waaronder aluminium, koper en grafiet. Dankzij deze materialen weegt de Zehnder Vitalo meer dan 50% minder dan een conventionele handdoekradiator.
De ingenieuze technologie van de Zehnder Vitalo waarbij een koperen buis ingebed is in een honingraatstructuur van aluminium, zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling over het volledige radiatorfront. Voor- en achterzijde van de design radiator verspreiden in een recordtijd een aangename warmte.

Door het lichte gewicht wordt de Zehnder Vitalo zeer eenvoudig getransporteerd en geïnstalleerd. De Zehnder EasyFit-aansluitbox verbergt elegant de leidingen, aansluitingen en thermostatische kraan. Door de achterliggende technologie volledig in te werken komt het elegante tot volle glorie.

Zehnder Vitalo genomineerd voor Batibouw Design Award

De Zehnder Vitalo is ook verkrijgbaar in een volledig elektrische versie met een afstandbediening met dag- en weekprogramma en een timer functie voor extra comfort.
De design radiator kan ook moeiteloos gekoppeld worden aan lage temperatuursystemen, warmtepompen en condensatieketels.

De Zehnder Vitalo is verkrijgbaar vanaf 845 euro.

Ook interessant