Algemeen

Batibouw 2014: Belgian Building Awards

Batibouw 2014: Belgian Building Awards
Naar jaarlijkse gewoonte fungeert Auditorium 2000 tijdens Batibouw als gastlocatie voor de uitreiking van de prestigieuze Belgian Building Awards. Op deze feestelijke ceremonie worden de Architectuur Awards, de Innovation Award, de Go4Zero Award, de Design Award, de BouwGazellen en de International Award uitgereikt. De Belgian Building Awards is een initiatief van Batibouw in samenwerking met de Confederatie Bouw, de Orde van Architecten en Ik Ga Bouwen en Renoveren.

Waar: Auditorium 2000
Wanneer: Woensdag 26 februari 2014 van 18u30 tot 23u30

Architectuur Awards

Een jury van architecten met de hoofdredacteur Ik Ga Bouwen en Je Vais Construire als moderator verkiest het Gebouw van het Jaar. De jury beslist in alle onafhankelijkheid en volgens haar eigen vooropgestelde criteria. Het is de bedoeling weldoordachte projecten te bekronen die een voorbeeld voor het beroep betekenen, met als pijlers originaliteit, innovatie, coherentie, homogeniteit, eenvoud en duurzaamheid.

Innovation en Safe4ZeroAward

Voor de uitreiking van de Innovation Award werkt Batibouw samen met de Confederatie Bouw. Met deze innovatieprijs wordt het belang van innovatie voor de toekomst van de bouwsector benadrukt. Innovatie gaat niet alleen om nieuwe producten en machines. Originele oplossingen voor bouwproblemen maken evenzeer kans op de Award, net als bouwbedrijven die op een vernieuwende manier inspelen op persoonlijke of maatschappelijke noden. Dat laatste omvat bijvoorbeeld grensverleggende manieren van werken die het rendement, de veiligheid, het welzijn, het arbeidscomfort of de milieuvriendelijkheid verhogen. De winnaars worden bepaald door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Confederatie Bouw en de bouwwereld. Naast de Innovation Award wordt dit jaar met de Safe4Zero Award ook de focus gelegd op het belang van veiligheid in de bouw.

Design Award

De Batibouw exposant die in de afgelopen twaalf maanden de nieuwigheid met het meest vooruitstrevende design op de markt heeft gebracht, wordt beloond met de Design Award. De selectie wordt gemaakt door de vertegenwoordigers van de Orde van Architecten en de AiNB (Associatie van Interieurarchitecten).

BouwGazellen

De laureaat voor deze prijs is het bedrijf dat de hoogste gemiddelde score haalt op de volgende zes criteria:
  • De groei van de omzet in absolute waarde
  • De groei van de omzet in procenten
  • De groei van het aantal werknemers in absolute waarde
  • De groei van het aantal werknemers in procenten
  • De evolutie van de kasstroom in absolute waarde
  • De evolutie van de kasstroom in procenten

Er worden twee BouwGazellen uitgereikt:
  • Eén voor de snelstgroeiende gevestigde waarde, die minstens vijf jaar bestaat.
  • Eén voor de snelstgroeiende jonge bedrijf, dat maximum drie jaar geleden werd opgericht.

De International Award

Met deze prijs wordt benadrukt dat onze kennis van zaken in de bouw- en architectuursector niet tot de Belgische grenzen beperkt blijft. In België werden al tal van magnifieke werken door buitenlandse architecten en bouwmeesters neergezet, maar evenzeer hebben Belgische architectenbureaus en bouwfirma’s met hun projecten in het buitenland wereldfaam vergaard.

Voor de International Award komen enerzijds buitenlandse bedrijven in aanmerking die één of meerdere meesterlijke bouwwerken in België hebben gerealiseerd, en anderzijds Belgische bouwbedrijven die een inspiratiebron zijn door hun opmerkelijke verwezenlijkingen in het buitenland.

Ook interessant


Build for Life