Verwarming & Sanitair

Viega wint VSK Award in de categorie Design

Het in hoogte verstelbare wc-element Viega Eco Plus is trotse winnaar van de VSK Award in de categorie Design. De jury spreekt van een fraai, vernuftig en flexibel design dat inspeelt op actuele trends en ontwikkelingen. Het Viega Eco Plus wc-element onderscheidt door een eenvoudige montage, traploze verstelling en energiezuinige uitvoering. Waar veel bestaande hoogteverstellingen elektrisch gestuurd zijn en dus een elektrische aansluiting in een vaak vochtige gebruiksomgeving vereisen, is het wc-element van Viega zonder elektriciteit in hoogte verstelbaar. Toch volstaat slechts één drukknop voor de volledige bediening.

Belangrijk voordeel voor de installateur: in een beperkt aantal stappen is het element geïnstalleerd. De installatie van het wc-element is identiek aan die van andere Viega Eco Plus-modules die zich hebben bewezen door installatiegemak. De bekende systeemmaten zijn hetzelfde, terwijl het geleidingsysteem en de beweegbare profielen met flexibele afvoer- en spoelbocht garant staan voor een storingsvrije werking.

Het in hoogte verstelbare wc-element Viega Eco Plus

Het in hoogte verstelbare element kent een volledig vanzelfsprekende bediening: met een druk op de knop verplaatst het toilet zich naar boven of beneden. Het winnende element kan worden gecombineerd met één van de handmatige, contactloze of elektronische Viega bedieningsplaten. De platen zijn voorzien van innovatieve techniek die het milieu en de natuurlijke hulpbron water ontziet.

Naast het gebruikscomfort geldt voor de oudere doelgroep dat stijve spieren, pijnlijke heupen en andere lichamelijke beperkingen met het wc-element van Viega minder worden belast. In combinatie met de opklapbare steunleuningen met wc-afstandsbediening worden senioren zo optimaal bediend. Dat comfort geldt uiteraard ook voor alle andere gezinsleden die nu op hun eigen hoogte gebruik kunnen maken van het toilet.

Met het winnen van de VSK Award worden volgens Viega ook de installateur en de consument bekroond. Zij profiteren immers van het installatiegemak, de hoge veiligheid en de flexibele aanpassingsmogelijkheid aan iedere doelgroep.

Ook interessant