Verwarming & Sanitair

Gerichte stralingswarmte in de badkamer

Gerichte stralingswarmte in de badkamer
Viega
In de badkamer wil iedereen het tijdens de kille herfst- en winterdagen behaaglijk warm hebben. Zolang onder de warme douche wordt gestaan of in het warme bad wordt gelegen, is er geen probleem. Het onaangename rillen van de kou komt pas daarna. De reden hiervoor: het ontbreekt aan aangename stralingswarmte die we bijvoorbeeld ook voor de open haard ervaren. Viega Nederland komt voor de badkamer met een oplossing: wandverwarming. Deze heeft een voelbare behaaglijkheid en verdeelt de warmte gelijkmatig over de ruimte.

De wandverwarming functioneert als een straalkachel. Dit stralingsprincipe werd al omarmd door de oude Romeinen, die warme lucht door holle wanden voerden en zo een ruimte verwarmden. Tegenwoordig heeft de warme lucht plaats gemaakt voor watervoerende systemen die flexibel en vooral snel en netjes te monteren zijn.

Gerichte stralingswarmte in de badkamer
Wandverwarmingen zorgen voor een aangename stralingswarmte – precies daar waar het nodig is. De combinatie met vloerverwarming is energiezuinig en kostenbesparend.
(foto Viega)


Bijkomend voordeel: schimmelvrije badkamer

De stralingswarmte heeft daarbij een belangrijk bijkomend voordeel: droge, warme wanden blijven schimmelvrij. Wandverwarming helpt zo mee om schimmelvorming in koude hoeken of vochtige plekken in de badkamer te voorkomen.

Altijd een passend systeem

Wandverwarmingen zijn er in een groot aantal varianten. Het Fonterra Side systeem van Viega bijvoorbeeld, is leverbaar in verschillende uitvoeringen voor renovatie en nieuwbouw. Beide uitvoeringen zijn snel te verwerken en kunnen direct worden gebruikt, respectievelijk worden afgewerkt met een stuclaag.

Ook interessant