Ventilatie

Zehnder ComfoAir XL wint Plus X Award

Een nieuw succes voor binnenklimaatspecialist Zehnder: de commerciële eenheden van de nieuwe Zehnder ComfoAir XL-reeks zijn de grote winnaar van de Plus X Awards, ’s werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle. De jury onderscheidde deze nieuwe productreeks voor comfortabele binnenventilatie in de categorieën “Innovatie”, “Hoge kwaliteit” en “Ecologie”, maar bekroonde ze ook met de titel “Product van het Jaar 2014”. De zes ventilatie-eenheden met Passiefhuiscertificaat uit de Zehnder ComfoAir XL-productreeks hebben een zeer hoog rendement. De units zijn geschikt voor appartementsblokken en commerciële gebouwen.

De vermaarde juryleden van de Plus X Awards kenden in drie categorieën de eerste prijs toe aan de commerciële ventilatie-units van de nieuwe Zehnder ComfoAir XL-reeks. Hun uitstekende prestaties zijn daar zeker niet vreemd aan. De productreeks kreeg de populaire “Innovatie”-award voor zijn hoge luchtdichtheid. Die wordt bereikt dankzij dubbel afgedichte woningelementen zonder koudebrug en afzonderlijk gedichte filterelementen. Ook de geïntegreerde filtermonitor, sifon, buitenluchtklep en afvoerluchtkleppen zijn zeer vernieuwend.
Het feit dat alle eenheden een Passiefhuiscertificaat hebben, viel bij de jury in goede aarde. Bovendien zijn er zes ventilatie-units op de markt, voor luchtvolumes van 800 tot 6.000 m³/u, voor zowel binnen- als buitenopstellingen. Ze kunnen bijgevolg altijd en overal worden geïnstalleerd: in appartementsblokken of commerciële gebouwen, bij nieuwbouw of renovatie.
De warmterecuperatie loopt op tot 90 procent. Dat ecologische voordeel overtuigde de experten om het “Ecologie”-keurmerk toe te kennen. De reeks sleepte ook de eerste prijs in de wacht in de categorie “Hoge Kwaliteit”. De ventilatie-units hebben immers een zeer robuust design en Zehnder gebruikt uitsluitend materialen en componenten van topkwaliteit.

De Zehnder ComfoAir XL, het “Product van het Jaar 2014”, heeft een modulair design waardoor hij altijd kan worden aangepast aan bijzondere eisen van de klant. Het is een ecologische, zeer economische ventilatieoplossing voor appartementsblokken en commerciële gebouwen. De Plus X Awards maken duidelijk dat wie Zehnder kiest, kiest voor geavanceerde ontwikkeling en kwaliteit voor comfortabele binnenventilatie.

Ook interessant