Zeg gedag tegen het jaarlijks zaaien van gras met de beste kwaliteit kunstgras

9 augustus 2021 Bron: Bouw & Wonen
Zeg gedag tegen het jaarlijks zaaien van gras met de beste kwaliteit kunstgras
Als je een tuin hebt wil je er waarschijnlijk graag een beetje groen in hebben. Dit kan je doen door er planten in te zetten, maar in de winter zijn die plantjes eerder bruin en somber als groen en vrolijk. En die grasmatten moeten elk jaar ingezaaid worden om ze mooi te houden. Dat kost uiteindelijk niet alleen veel geld, maar ook tijd en moeite. Je mag niet eens over je eigen gras lopen tijdens het zaaien.

Dit kan je gemakkelijk voorkomen door kunstgras in je tuin te leggen. Veel mensen zien het als onnatuurlijk en plastic, maar dat is het helemaal niet! In dit artikel lees je alles over kunstgras en waarom dit een goede oplossing kan zijn voor in je tuin!

Kunstgras of echt gras?

Veel mensen hebben het liefst echt gras in de tuin liggen. Dit is natuurlijk, echt en voelt in bepaalde gevallen zachter aan de voeten. Maar je moet het ook bijhouden, maaien, verzorgen en uiteindelijk opnieuw inzaaien. Denk bijvoorbeeld na het plaatsen van een zwembad. Het gras onder het zwembad in compleet verpest en zal opnieuw ingezaaid moeten worden. En als je twee weken op vakantie gaat, staat het gras zo hoog, dat de grasmaaier er moeite mee heeft.

Kunstgras is daarom een goed alternatief wat niet alleen mooi blijft, maar ook nog eens veel geld kan schelen. Je kan veel verschillende soorten kunstgras kopen. Denk aan kunstgras voor je balkon, terras of een soort wat goedkoper is. Daarom is kunstgras niet alleen heel divers, maar ook goed voor je portemonnee. Maar waarom kan je beter kunstgras leggen als echt gras zaaien?

Kunstgras blijft het hele jaar door mooi groen en hoef je niet bij te houden. Het groeit niet en het word ook niet bruin als je er een zwembad op plaatst. Dit zorgt dus voor een hele hoop minder werk en extra kosten. Veel mensen denken dat kunstgras erg duur is maar er niet heel chique uit ziet. Tegenwoordig zijn er veel ontwikkelingen geweest in de kunstgras wereld waardoor je steeds minder goed het verschil kan zien tussen echt gras of kunstgras. Je hoeft je dus echt niet meer te schamen voor je grasmatten.

Vooroordelen van kunstgras

Over kunstgras hoor je vrij weinig mensen. Het is niet iets waar mensen mee te koop lopen, omdat nog steeds veel mensen denken dat kunstgras lelijk is en er goedkoop uitziet. Daarnaast hoor je veel discussies over kunstgrasveldjes bij voetbalclubs en de gezondheid van de kinderen. Maar deze bekende kunstgraskorrels hoef je niet te zaaien over je eigen kunstgrasmatten waardoor het dus niet schadelijk is voor je gezondheid.

Ondanks deze ‘schaamte’ en de discussies kiezen steeds meer mensen voor kunstgras. Zo gek is het dus helemaal niet als je net je nieuwe grasmatten in je tuin hebt laten leggen. Naast de extra kosten die je niet meer hebt en de moeite die weg valt worden kinderen ook nog eens minder snel vies als ze vallen of over het gras glijden. Dat scheelt weer een was, wat ook weer bijdraagt aan het verlagen van andere kosten!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo