Nieuwbouw

Zaterdag 16 april start initiatief Wonen aan wal

Op zaterdag 16 april a.s. vindt de eerste bijeenkomst ‘Wonen aan wal’ plaats voor (oud-) binnenvaartschippers en andere waterliefhebbers die een woning aan wal zoeken. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen geïnteresseerden vrijblijvend binnenlopen bij theater Walhalla aan de Veerlaan 11 op Katendrecht in Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers met elkaar en de initiatiefnemers in gesprek over hun ideale woning bij of misschien zelfs op het water.

Het doel van het initiatief Wonen aan wal is om voor (oud-)binnenvaartschippers, medewerkers in de (binnen)vaart of andere waterliefhebbers woningen te realiseren met een duidelijke link met het water. Hoewel havenstad Rotterdam daar prima kansen voor biedt, zijn deze woningen niet ruimschoots voorhanden. Als er voldoende geïnteresseerden in Wonen aan wal zijn, kunnen zij met elkaar hun ideale woning ontwerpen en (laten) bouwen op een geschikte locatie. De initiatiefnemers hebben een locatie op Katendrecht op het oog en horen tijdens de bijeenkomst op zaterdag 16 april graag of dit ook voor de geïnteresseerden een ideale locatie is.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Wonen aan wal zijn Möhn + Bouman en Volq. Möhn + Bouman architecten is een internationaal architectuurbureau met Rotterdam als startpunt en uitvalsbasis. Al meer dan 15 jaar werkt het bureau aan verschillende type opdrachten, waaronder nieuwbouw en renovatie in diverse sectoren. Volq is een coöperatie van zelfstandig ondernemers die vanuit de ideeën van bewoners en ondernemers in een gebied werken aan stedelijke ontwikkeling. Volq brengt wensen van geïnteresseerden in een woning aan wal in beeld en Möhn + Bouman ontwerpt op basis daarvan de woningen.

Meer informatie

Geïnteresseerden in Wonen aan wal kunnen voor meer informatie over het initiatief en de bijeenkomst op 16 april a.s. terecht op www.wonenaanwal.nl.

Ook interessant