Wil je ook in de winter van jouw blokhut genieten?

19 november 2018 Bron: Bouw & Wonen
Wil je ook in de winter van jouw blokhut genieten?
In een blokhut is het heerlijk vertoeven in de zomer, bijvoorbeeld om van een glaasje te genieten, een boekje te lezen of gewoon te relaxen. Ook in de winter kan je best van deze gezellige ruimte gebruik maken met een lekkere glühwein of heerlijke warme chocolademelk. Wat moet er aan de blokhut gedaan worden om er het hele jaar rond gebruik van te kunnen maken?

Tips voor het winterproof maken van jouw blokhut

De eerste stap is een goede schoonmaakbeurt. Het spreekt voor zich dat je meer tot rust komt in een opgeruimde en schone ruimte.

Ook de buitenkant heeft af en toe een opknapbeurt nodig. In de herfst en winter hebben blokhutten het vaak stevig te verduren door harde wind, regen, sneeuw of hagel. Zorg ervoor dat uw blokhut goed beschermd is door een laagje verf of beits. De blokhutspecialist heeft hiervoor alle nodige materialen in huis.
Net zoals bij het huis voorkomt regelmatig de dakgoot schoonmaken lekkage.

Wat met de koude?

De eerste stap is om te zorgen voor isolatie. Zonder isolatie gaat alle warmte onmiddellijk terug verloren en betaalt u zich blauw aan verwarming. Denk hierbij aan het dak, de vloer en de muren. Ook dubbel glas in de ramen houdt de warmte beter binnen.

Zorg daarbij ook voor een goede verwarming. Er zijn verschillende oplossingen op de markt in de vorm van elektrische verwarming die makkelijk te plaatsen zijn en die je enkel inschakelt op de momenten dat je van de blokhut wilt gebruikmaken.

Gezelligheid met leuke verlichting

In de winter is het vroeg donker en daarom denk je best na over een goede en energiezuinige verlichting. Deze moet ook functioneel en gezellig zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo