Verlichting

Je woning gezellig maken voor de winter

Je woning gezellig maken voor de winter
De temperaturen dalen, bladeren beginnen te vallen en voordat je het weet is het alweer winter. Lekker met een warme chocomel voor de open haard. Netflix, popcorn en een warm fleecedekentje over de benen. De winter kan heerlijk zijn, zolang je huis maar als een fijn en warm thuis voelt!

Maar wat maakt een fijn huis nu een gezellig thuis?

Behalve het fleecedekentje en de warme kachel zorgt ook verlichting voor extra sfeer en gezelligheid. Maar wat als het felle licht van de plafondlampen de ruimte verlaat? Kaarsjes zijn natuurlijk hartstikke sfeervol, maar een mooie tafel,- vloer,- of wandlamp kan werkelijk waar wonderen doen voor de gehele uitstraling van je woning!

De juiste verlichting is namelijk een belangrijk aspect in het creëren van een warm interieur. De meeste mensen leggen de focus op de meubels, de tapijtjes en het behang en hierdoor wordt de verlichting vaak over het hoofd gezien.

De juiste lamp

Nu zijn niet alle mensen even gevoelig voor de juiste kwaliteit verlichting in huis, vaak worden simpelweg de gloeilampen van de reclame gekocht, zo’n dozijn aankoop waar je dan weer een half jaartje mee vooruit kan. Maar de verlichting om ons heen heeft stiekem toch best een flinke invloed op ons onderbewustzijn. Zo kan slechte verlichting ons makkelijk geïrriteerd of rusteloos maken, terwijl een goede verlichting ons een gevoel van rust en stabiliteit geeft.

Maar hoe kies je nu de juiste lamp voor een gezellige woning?

1. Vloerlampen

Je woning gezellig maken voor de winterVloerlampen kunnen functioneren als eyecatcher van de ruimte. Kies bijvoorbeeld een industriële beton-look of creëer een echte Hollywood sfeer met lampen bij Straluma. Welke lamp je ook kiest, zorg ervoor dat je het combineert met een passende gloeilamp om voor een warm, zacht licht te zorgen. De juiste vloerlamp kan een ruimte ophalen op een manier waarop geen enkele Ikea of Action aankoop tegenop kan!

2. Wandlampen

Een vloerlamp is ook makkelijk te vervangen door een aantal stoere, moderne of juist landelijke wandlampen aan de muren. Zo is bijvoorbeeld de draadlamp hartstikke populair op het moment (en helemaal niet zo gek duur!), of zijn de rustieke frame lampen een perfecte aanvulling voor een gezellig en warm interieur.

Je woning gezellig maken voor de winter

3. Tafellampen

De leuke tafellampen mogen natuurlijk niet vergeten worden. Op een bijzettafeltje naast de bank, op het uiteinde van de eettafel of op het nachtkastje naast je bed. Behalve dat ze hartstikke functioneel zijn, zijn ze eigenlijk ook gewoon heel erg leuk! Ga voor een eigenwijze draadlamp, die past top in een industrieel of moderne look. Of ga voor een kleurrijke mozaïek lamp voor wat extra warmte in de ruimte! Mocht je meer van iets simpels houden dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een strakke Scandinavische look gaan!

Welke lamp vind jij nu echt een aanwinst voor een gezellig interieur?

Ook interessant