Verbouwen

Pas op uw huis loopt gevaar! Maak het klaar voor de winter

Pas op uw huis loopt gevaar! Maak het klaar voor de winter
Mossen, algen en andere soorten vegetatie maken uw dakbedekking poreus. De wortels vinden hun weg in uw dakbedekking en maken kleine gaten om zich vasthechten. Dit heeft een invloed de sterkte van het dakmateriaal. De combinatie van natte en koudere herfst- en wintermaanden en poreus dakmateriaal zorgt voor meer kleine barsten of scheuren in uw dakbedekking Bij vriesweer kan resterend water in die kleine openingen verder uitzetten en kunnen er grotere barsten ontstaan. Met als gevolg: lekkende daken of vochtproblemen. Als u investeert in een dakreiniging, bespaart u dus op bijkomende vervelende en dure dakherstellingen!

Poreuze daken door vegetatieNa een geweldige zomer wordt het tijd om zich voor te bereiden op de herfst en de winter. Velen denken dat een dakreiniging het best verricht wordt in het voorjaar. Maar een dak heeft even veel baat aan een reiniging op het einde van de zomer, vlak voordat het najaar begint. Start de herfst dus maar met een schone lei!

Zelf reinigen of laten reinigen?

Een dakreiniging zelf uitvoeren is een tijdrovende en intensieve taak. Een reiniging waarbij louter de hogedrukreiniger wordt ingezet is onvoldoende om uw dak schoon te maken. Pas op, sommige daken kan je zelfs beschadigen als je niet de juiste techniek gebruikt! Voorzorg en nazorg van het dak zijn een must tijdens een dakreiniging!

Een goede, efficiënte en kwalitatieve dakreiniging

Opdat de reiniging van een leien dakje zou lopen, passen de professionals vieren stappen toe tijdens de dakreiniging.

➤ Stap 1: Voorbereidingsfase

De expert in dakreiniging analyseert eerst en vooral de toestand van je dak. Op basis van de hardnekkigheid van het vuil en de afwerking van je dak wordt zo een geschikte reiniging bepaald.

➤ Stap 2: Zachte reiniging van je dak

Poreuze daken door vegetatieNa de analyse wordt het dak op voorzichtige wijze gereinigd. Om het dak niet te beschadigen is van het groot belangrijk om op een zachte manier te werk te gaan.

➤ Stap 3: Preventieve laag tegen mos

Na de zachte reiniging wordt een beschermende laag tegen mos aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat mos en ander vuil zich minder snel aan het dak kunnen hechten.

➤ Stap 4: Duurzame deklaag - coating

Bij een degelijke dakreiniging wordt, naast de standaardbescherming, ook een extra coating aangebracht. Deze duurzame deklaag zorgt ervoor dat je langer kan genieten van een proper dak en voorkomt zo lekkages en schade.

Uw dak herfstklaar maken klik hier

Pluspunten van een professionele dakreiniging


  • Poreuze daken door vegetatieUw dakbedekking is volledig schoon.
    Het is alsof u een nieuw dak hebt aangelegd!
  • Uw dakbedekking is beschermd dankzij de aangebrachte coating.
  • Uw dak wordt zorgvuldig en grondig behandeld waardoor uw dakkwaliteit behouden blijft. Daardoor stijgt de waarde van uw woning!
  • U hoeft zelf geen tijd vrij te maken om zelf uw dak schoon te maken.


Uw dak herfstklaar maken klik hier

Pak ook uw dak aan voor de winter!

De natte hefst en de koude winter, kunnen uw dak ernstig schade toebrengen. Schade die je niet meteen opmerkt, maar die over de jaren heen wel erger wordt. Je kan er gelukkig wel iets aan doen.
Twijfel niet langer en vraag net zoals 2798 andere Vlaamse gezinnen advies voor de behandeling van uw dak. U kan op de site van Kwotea meer advies bekomen.

Ook interessant