Een blokhut, een zinnenstrelende mythe in handbereik

26 januari 2017 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Een blokhut, een zinnenstrelende mythe in handbereik
Houten blokhutten roepen iets op. Ze zijn een mythe in de harten en geest van iedereen. Ze spreken tot de verbeelding en geven het gevoel deel uit te maken van de mythische kracht van de natuur. Blokhutten zijn als een jongensboek. Toch liggen ze in handbereik, ze hebben een lekkere houtdikte van soms wel 44mm en zijn zeer sterk. Kunt u zich al voorstellen hoe op een barre winterdag u geniet van de omarmende warmte in uw blokhut?

Blokhutten zijn tegenwoordig intelligent geconstrueerd, ze zijn uitgerust met het dubbele groef en veersysteem en waterafdichtingsgroeven in de hoeken. Voor een goede waterafdichting is het aanbrengen van de juiste verfbeits hier op zijn plaats. Er bestaat verfbeits die tot 12 jaar meegaat. Standaard geleverde blokhutten worden geleverd met dubbele beglazing en zijn optioneel te leveren met HR++ beglazing.

Toffe houten blokhutten

Blokhutten zijn betaalbaar. Door de deze rechtstreeks van de producent aan te bieden slaat u een tussenstation over en is een lage prijs verzekerd. De hutten zijn van vurenhout afkomstig uit noordelijke gebieden. Strakke afgewerkt gecombineerd met een goede montage, maken de blokhut tot een ideale hebbeding voor de tuin.

Aanschaf

Gefeliciteerd want de aanschaf van een blokhut betekent feest in het hoofd. Kopen kan via webshops, maar een echte blokhut aaien en strelen doe je best in een toonzaal of bij een proefopstelling. Dan is er ruimte en tijd om advies in te winnen, iedereen heeft er baat bij. Laat uw oog rustig op een blokhut vallen.

Blokhut als woonhuis?

Wie geïnteresseerd is om in een blokhut te wonen is niet goed gek. Het kan zonder enige moeite. Er zijn houten chalets die gemakkelijk voor woning kunnen doorgaan mits enige aanpassingen. Voor de maatwerkspecialist is dit een kolfje naar zijn hand. op het gebied van houtstapelbouw. Het beste is dat u de oversteek maakt naar een showroom.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo