Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   2 oktober 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 2 oktober is het in de zuidoostelijke landshelft eerst nog bewolkt met mogelijk nog wat laatste regen in het zuiden. Elders is het wisselend bewolkt en droog. In de loop van de dag wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden. Vooral in de oostelijke landshelft vallen er enkele buien. De maxima schommelen tussen 9 graden in de hoge Ardennen en 15 graden in het centrum van het land. Er staat daarbij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit het noorden, krimpend naar het noordwesten. Plaatselijke windstoten tot 50 km/u zijn mogelijk.

Vanavond is het droog en meestal lichtbewolkt. In de loop van de nacht kunnen er mogelijk wat meer lage wolkenvelden vanuit de Noordzee het land binnendrijven en is er een kans op lichte neerslag. Minima tussen 3 graden in de hoge Venen en 11 graden aan de kust bij een zwak tot matige wind die verder krimpt van noordwest naar west.

Donderdag is het gedeeltelijk bewolkt met kans op enkele buitjes, voornamelijk in het oosten van het land. Het is een klein beetje te fris voor de tijd van het jaar met maxima die schommelen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het westen. De wind waait zwak tot matig uit het westen, draaiend naar het zuiden in de avond.

Vrijdag trekt er een regenzone oostwaarts over ons land. Later wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Maxima tussen 10 en 16 graden.

Zaterdag wisselend opklaringen en wolkenvelden elkaar af en is er lokaal kans op een buitje. We halen 12 tot 16 graden.
Zondag trekt er opnieuw een regen- en buienzone oostwaarts over ons land. Mogelijk zou daar ook een lokaal onweer bij kunnen zitten en mogen we ons aan vrij veel wind uit het westen verwachten. Maxima rond 14 graden.

Maandag verwachten we brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Maxima tot 14 graden in het centrum van het land. Dinsdag zou een regenzone ons weerbeeld bepalen. Maxima tot 17 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo