Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   12 juli 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 12 juli trekt vanuit het noorden en het westen een buien- en onweerszone over ons land. Deze buien trekken snel naar het centrum en daarna naar de Ardennen, waar er vanochtend nog mooie, zonnige perioden zijn. De buien kunnen intens zijn, met onweer, overvloedige neerslag, hagel en zware windstoten. Vanaf de kust wordt het deze namiddag geleidelijk droger met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden aan zee en in de Ardennen en tussen 22 en 24 graden elders. De wind waait matig uit west, ruimend naar noordwest.

Vanavond trekken de laatste buien vrij snel weg. Het wordt overal droog met tijdelijk brede opklaringen. In de loop van de nacht wordt het echter terug bewolkt vanaf het noorden. Er is dan een kleine kans op een bui. De minima liggen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 13 en 15 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten.

Zaterdag 13 juli wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral in de oostelijke helft van het land buien. In de loop van de namiddag wordt het droger met vanaf het westen meer opklaringen. De wind waait meestal matig uit het noorden. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden.

Zondag wordt het rustig en overwegend droog. 's Ochtends is er nog vrij veel bewolking, maar in de namiddag krijgen we meer zon. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden.

Maandag voert een noordenwind vrij veel wolken aan vanaf de Noordzee. Maar het zou toch overwegend droog moeten blijven. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt, droog en rustig. Maxima rond 21 graden. Woensdag wordt het wisselend bewolkt met kans op een buitje. Het wordt wat warmer met maxima rond 23 graden. Donderdag blijft het vrij warm met kleine kans op buien. Maxima rond 24 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo