Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 april 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 24 april is het eerst op de meeste plaatsen droog met mooie zonnige perioden terwijl er in het oosten van het land enkele buien vallen. In de loop van de dag verwachten we meer bewolking vanuit Frankrijk en kunnen er vooral in het oosten van het land regen- of zelfs onweersbuien tot ontwikkeling komen. Het wordt nog warm met maxima van 18 graden in de Ardennen tot 23 graden in het noordoosten van het land. Er waait een matige of vrij krachtige zuidenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 70 km/u of zelfs meer onder de hevigste buien.

Vanavond is het wisselend bewolkt met vooral in de oostelijke helft van het land nog kans op buien, mogelijk met onweer. Volgende nacht wordt het droog met opklaringen maar tegen de ochtend drijven alweer meer wolkenvelden het land binnen vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen bij een overwegend matige wind uit zuidzuidoost.

Morgen zijn er eerst nog enkele opklaringen. In de loop van de dag neemt de bewolking toe met regen of buien. In het westen is daarbij een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 12 graden op de Ardense Hoogten en 18 graden in de Kempen. Er waait een matige of soms vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen.

Vrijdag wordt het wisselvallig met opklaringen maar ook buien. de maxima liggen tussen 11 graden in de Ardennen en 15 of 16 graden in Vlaanderen. Er waait een overwegend matige wind uit zuid tot zuidwest.

Zaterdag trekt een storing van west naar oost over ons land. Het wordt dus zwaarbewolkt en winderig met eerst regen, later buien. De maxima liggen niet hoger dan rond 12 of 13 graden in het centrum.

Zondag verwachten we veel wolkenvelden en buien. Het wordt fris met maxima rond 11 graden in het centrum, bij een stevige wind ruimend naar west.

Maandag blijft het wisselvallig met perioden van regen of buien. De maxima liggen rond 12 13 graden.

Dinsdag blijft het wisselvallig met enkele buien. De maxima liggen rond 14 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo